«Πράσινες» αντιδράσεις στις προτάσεις Δρούτσα για τους βουλευτές
Αντιδράσεις μεταξύ βουλευτών και άλλων κυβερνητικών στελεχών προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για θεσμοθέτηση δυο θητειών για τους βουλευτές, καθώς και για ασυμβίβαστο ανάμεσα στη βουλευτική ιδιότητα και το υπουργικό αξίωμα. Επίσης, τάχθηκε υπέρ ενιαίου μισθολογίου και, αν χρειάζεται, να σταματήσει και η χορήγηση αυτοκινήτου στα μέλη του Κοινοβουλίου.
Πολλές συζητήσεις μεταξύ βουλευτών και άλλων κυβερνητικών στελεχών προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για θεσμοθέτηση δυο θητειών για τους βουλευτές, καθώς και για ασυμβίβαστο ανάμεσα στη βουλευτική ιδιότητα και το υπουργικό αξίωμα.
O υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να σταματήσει να δίνεται η εικόνα ότι οι βουλευτές είναι καθεστώς και τάχθηκε υπέρ ενιαίου μισθολογίου και, αν χρειάζεται, να σταματήσει και η χορήγηση αυτοκινήτου στα μέλη του Κοινοβουλίου.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό flash, εξέφρασε την άποψη ότι «το θέμα του πολιτικού συστήματος, της σύνθεσης της Βουλής δεν ανοίγει με αυτόν τον τρόπο, ούτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που ζητούμε από το σύνολο των βουλευτών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο να σηκώσουν ένα βάρος που πολλές φορές δεν τους αναλογεί».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Πολλές φορές αφήνουν τη δουλειά τους, έρχονται στο Κοινοβούλιο και ξαναγυρίζουν σε μια δουλειά, η οποία δεν υπάρχει πλέον. Γνωρίζω, λοιπόν, ότι το να είμαστε ισοπεδωτικοί, δεν το λέω αυτό για τον κ. Δρούτσα, το λέω ως γενική θεώρηση, μπορεί πολλές φορές να ακούγεται ευχάριστα, αλλά δε θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και φυσικά οι βουλευτές, εννοείται ότι δεν μπορούν να έχουν προνόμια προκλητικά για τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε, όμως, να ακολουθήσουμε διαδικασίες και να πάρουμε αποφάσεις που απλώς θα φανούν ευχάριστες σε κάποια αυτιά».
Κριτική στον υπουργό Εξωτερικών άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, επισήμανε ότι ο κ. Δρούτσας, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος, όπως είπε, «δεν έχει την επαφή εκείνη με την κοινωνία, για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα μέσα στη δύσκολη πολιτική που κάνουμε».
Πρόσθεσε ότι «καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές, που αυτή τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά, που πρέπει να στηρίζουν το μνημόνιο, ενώ πιθανά έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές, που πρέπει να απολογούνται κάθε μέρα και καλά κάνουν στους ψηφοφόρους τους για την πράξη που έκαναν και το τι ψήφισαν και να το εξηγούν, που έχουν μπροστά τους να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και μια πολύ δύσκολη πολιτική που πρέπει να φέρουμε εις πέρας για να σωθεί η χώρα».
Και κατέληξε λέγοντας: «Τι θα πει δυο θητείες; Ο ελληνικός λαός, αν θέλει να σε στείλει σπίτι σου, σε στέλνει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Συνετρίβη στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος κοντά στη Μόσχα με επταμελές πλήρωμα
- Λάρισα: 17χρονη μέθυσε σε μπαρ και κατέληξε στο νοσοκομείο
- «Έπιασαν» δουλειά οι εκσκαφείς έξω από την «Astana Arena» – Στους -19 η θερμοκρασία πριν το Καϊράτ – Ολυμπιακός (vid)
- Χαρίτσης: Επικίνδυνη η κυβέρνηση, έχει μετατρέψει την εξαπάτηση σε επάγγελμα – Να μην έχει 3η ευκαιρία
- Μια νύχτα μόνο: Πάθη και απειλές
- Ο σιωπηλός» γενετικός κίνδυνος για την καρδιά που απειλεί εκατομμύρια άτομα χωρίς να το γνωρίζουν