Και το Λονδίνο «ψηφίζει» Λαγκάρντ για την ηγεσία του ΔΝΤ
Την υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών για το «τιμόνι» του Διενθνούς Νομισματικού Ταμείου στηρίζει και η Βρετανία, με τον πρωθυπουργό της χώρας να διαπιστώνει μάλιστα «ευρεία υποστήριξη» στο πρόσωπο της Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στη G8. Και οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη Λαγκάρντ, άφησε να εννοηθεί ο Νικολά Σαρκοζί.
Την υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών για το «τιμόνι» του Διενθνούς Νομισματικού Ταμείου στηρίζει και η Βρετανία, με τον πρωθυπουργό της χώρας να διαπιστώνει μάλιστα «ευρεία υποστήριξη» στο πρόσωπο της Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στη G8.
«Πιστεύουμε πως είναι μία εξαιρετική υποψήφια για το ΔΝΤ, την υποστηρίζουμε πλήρως» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από το Ντοβίλ, στα πλαίσια της Συνόδου της G8, σημειώνουν επίσης πως υπάρχουν σημαντικοί λόγοι «σε αυτή τη δύσκολη συγκρυία» για να μείνει στα χέρια των Ευρωπαίων η ηγεσία του Ταμείου.
Στις επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της G8 για την ηγεσία του ΔΝΤ κυριαρχεί η στήριξη στη Λαγκάρντ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε επίσης κατά το Reuters ο Ντ.Κάμερον.
«Όλοι συμφωνούν πως είναι μία πολύ ισχυρή υποψηφιότητα, πως έχει διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα πολιτικής ηγτικής ικανότητας, εμπειρίας και σεβασμού όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Επιπλέον σε δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί άφησε να εννοηθεί ότι και οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Λαγκάρντ
«Πιστεύω ότι η απόφασή του [ενν. τον πρόεδρο των ΗΠΑ] έχει ληφθεί και ότι επιφυλάσσεται, την κατάλληλη στιγμή, για να την ανακοινώσει», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σημειώνεται ότι η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα εκφράσουν την προτίμησή τους μόνο μετά τον επίσημο τερματισμό της υποβολής υποψηφιοτήτων στο ΔΝΤ, στις 10 Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Shops Closed on January 2, Banks Remain Open
- Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 74χρονος μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον γιο του
- Πέθανε ο 23χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά τα ξημερώματα σε τροχαίο στο Μαρκόπουλο
- Επεισοδιακή ρεβεγιόν για ζευγάρι – Ξυλοκόπησαν 43χρονο για σεξουαλική παρενόχληση – Τρεις συλλήψεις
- Το τρομερό σερί του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα
- Τα γεύματα του σκύλου σε κάθε στάδιο της ζωής του

