Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις η εθνική βόλεϊ ανδρών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, επικρατώντας της Αυστρίας με 3-1 σετ στο Ζάλτσμπουργκ, στο εναρκτήριο παιχνίδι του 2ου ομίλου.

Την Παρασκευή, στις 21:25, η ελληνική ομάδα θα επιχειρήσει να ζευγαρώσει τις νίκες της στο δεύτερο σερί παιχνίδι της πρεμιέρας της διοργάνωσης με την Αυστρία. Πλήγμα όμως αποτελεί ο τραυματισμός του Φράγκου, η σοβαρότητα της κατάστασης του οποίου θα φανεί την Παρασκευή.

Η ελληνική ομάδα είχε μόνο ένα άσχημο σετ, το δεύτερο, όταν αντιμετώπισε προβλήματα στην επίθεση και μπλοκ, σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση του Σνάϊντερ. Στη συνέχεια όμως ανέβασε στροφές και έδειξε απαράμιλλη αγωνιστικότητα, που βεβαίως την οδήγησε στη νίκη.

Θετικό ήταν το ντεμπούτο στην ανδρών του 21χρονου πασαδόρου Δημήτρη Φιλίποφ, ενώ πολύ καλά πήγαν και τα νέα παιδιά, ο Μαντέκας, ο Πελεκούδας, ο Σαρικεϊσογλου.

«Το μήνυμα είναι ό,τι όποιοι κι αν παίζουν, η Εθνική θα παίζει ένα συγκεκριμένο βόλεϊ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητα, που έδειξαν τα νέα παιδιά» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Λεώνης.

Τα σετ: 15-25, 25-22, 23-25, 21-25

Αυστρία: Σνάιντερ, Ράιζερ, Μπίντερ, Φριμπάουερ, Τζας, Βόλφαρτστατερ, Λάουρε (λ) / Ιχόβσκι, Μπέργκερ

Ελλάδα: Φιλίποφ, Ρουμελιώτης, Φράγκος, Πελεκούδας, Πετρέας, Μαντέκας, Στεφάνου (λ) / Κουρνέτας, Σουλτανόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ