Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: «Μια μεγάλη καρδιά γεμίζει με ελάχιστα»
Αυτό τον τίτλο διάλεξε η Μάρω Βαμβουνάκη για το τελευταίο της βιβλίο, μια φράση του ποιητή Αντόνιο Πόρτσια από την Καλαβρία, για να συνομιλήσει ουσιαστικά μαζί μας για τα ακριβά, τα βασανιστικά και τα μυστήρια και της ανθρώπινης ψυχής.
Σε μια εποχή που η γλώσσα της καθημερινότητας έχει γεμίσει με ακατάληπτους για την πλειοψηφία οικονομικοπολιτικούς όρους και όπου μέτρο των πάντων είναι οι αριθμοί, καλούμαστε να συλλογιστούμε και να αιστανθούμε επάνω στις έννοιες «καρδιά» και «ελάχιστο».
Τι θέση κατέχουν στους δικούς μας, μετα-μοντέρνους καιρούς της εκλογίκευσης και της ποσότητας, το συναίσθημα και το ελάχιστο – άρα το πραγματικά αναγκαίο; Λησμονημένες σχεδόν λέξεις, αξίες λησμονημένες. «Τις εστί πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος», έλεγε δια στόματος Λωξάντρας μια άλλη γνωστή συγγραφέας μας, η Μαρία Ιορδανίδου. Ποια είναι αυτά τα «ολίγα»; Πού βρίσκονται;
Σε τέτοιους ακριβώς καιρούς, θολούς και άπληστους, γεννιέται η μεγάλη ευκαιρία να ξαναζωντανέψουμε όλα τα πολύτιμα ανθρώπινα κύτταρα που απονέκρωσε ο σύγχρονος βίος. Με τρυφερότητα και οξυδέρκεια, αφοπλιστική ειλικρίνεια αλλά και γνώση, η Μάρω Βαμβουνάκη γίνεται συνοδοιπόρος μας σ’ ένα ελκυστικό και παρήγορο ταξίδι στην ενδοχώρα της ύπαρξης.
Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση ποιοτικού βιβλίου.
- Νέες ταινίες: Δράμα, ερωτισμός και animation
- Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τη δεύτερη κούπα της χρονιάς
- Λήμνος: Ήχησε το 112 λόγω κακοκαιρίας – Χείμαρροι και ορμητικά ρέματα
- Πέλικανς – Μπακς 119-138: Πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη και συνεχίζουν το σερί (vids)
- Ακίνητα: Έξι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μπόνους δόμησης – Πότε εκδικάζονται
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;

