Επαφές Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στο Παρίσι, στις εκδηλώσεις για τον ΟΟΣΑ
Στο Παρίσι θα βρεθούν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΟΟΣΑ.
Στο Παρίσι θα βρεθούν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΟΟΣΑ.
Στη δημόσια τελετή που θα γίνει το βράδυ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι ( 5 μμ τοπική ώρα) με τη συμμετοχή του επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία και των πρωθυπουργών του Βελγίου και της Ουγγαρίας.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε το πρωί τη συνάντηση του με τα στελέχη της τρόικας (EE-EKT-ΔΝΤ). Ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ πέρασε το κατώφλι του υπουργείου στις 8.30 και συζήτησε επί τρεις ώρες με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την εξειδίκευση των μέτρων του 2011.
Στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο περιθώριο του εορτασμού.
Επίσης, στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ανακοίνωσε επισήμως το πρωί της Τετάρτης την υποψηφιότητά της για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης ανήλικη – Συνελήφθη ο πατέρας της φίλης της που έκανε το πάρτι
- ΔΣΑ: Νέος πρόεδρος ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος με σαρωτική νίκη επί του Δημήτρη Αναστασόπουλου
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Η στιγμή που τα 7,6 Ρίχτερ χτυπούν τη χώρα (βίντεο)
- Η Google βγάζει τα πρώτα γυαλιά με τεχνητή νοημοσύνη του Gemini – Τι θα μπορούν να κάνουν
- Απτόητη η μητέρα του Diddy – Κάνει λόγο για «ψέματα και ανακρίβειες» στη νέα σειρά του 50 Cent
- Ολυμπιακός: Με εντολή και δαπάνη Βαγγέλη Μαρινάκη εκσυγχρονίζεται το «Γ. Καραϊσκάκης» (pics)


