Αναθεώρηση της απόφασης για «κούρεμα» των εισακτέων ζητούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ
Στο υπουργείο Παιδείας συνεδρίασαν εκτάκτως οι πρόεδροι των ΤΕΙ με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση περί αναστολής εισακτέων σε 24 Τμήματα. Οι πρόεδροι ζήτησαν αναθεώρηση της απόφασης και διάλογο από μηδενική βάση. «Δεν γίνεται να υπάρχουν τμήματα χωρίς φοιτητές» δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου.
Στο υπουργείο Παιδείας συνεδρίασαν εκτάκτως οι πρόεδροι των ΤΕΙ με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου περί αναστολής εισακτέων σε 24 Τμήματα.
Οι πρόεδροι διαφώνησαν ριζικά, καθώς όπως ανέφεραν η απόφαση αυτή δεν είναι προϊόν διαβούλευσης και συνεργασίας του υπουργείου με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ΤΕΙ.
Είναι απόφαση αποσπασματική και αβάσιμη που εφαρμόσθηκε επιλεκτικά.
Σε σχετική ανακοίνωση της τριμελούς γραμματείας, επισημαίνεται ότι η Σύνοδος ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την αναθεώρηση της απόφασης και την ουσιαστική αποδοχή των καινοτόμων προτάσεων για το σχεδιασμό και τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης που έχει καταθέσει η Σύνοδος.
Οι πρόεδροι απαιτούν από την πολιτική ηγεσία να ξεκινήσει το θεσμικό διάλογο με τους εκπροσώπους των ΤΕΙ από μηδενική βάση για ένα ανασχεδιασμό στη βάση της ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Μετά την ομιλία της στους προέδρους των ΤΕΙ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε:
«Η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση. Ήρθε η ώρα για συγκεκριμένες και σαφείς αποφάσεις. Δεν γίνεται να υπάρχουν τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς φοιτητές, όπως δεν γίνεται να υπάρχουν και σχολεία χωρίς μαθητές. Υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και σοβαρής αντιμετώπισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)