Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας οι «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου
Από τη γειτονική Ιταλία θα ξεκινήσει το «ταξίδι» της η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Άλπεις. Όπως δημοσίευσε το Variety, η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη θα συμμετάσχει στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που ξεκινά στις 31 Αυγούστου. Οι πρώτες ταινίες που θα συμμετάσχουν στη Μόστρα φαίνεται πως έχουν ήδη επιλεγεί τρεις μήνες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ και σε μία προσπάθεια ανταγωνισμού της έτερης λαμπερής διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες, τις Κάννες.
Από τη γειτονική Ιταλία θα ξεκινήσει το «ταξίδι» της η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Άλπεις. Όπως δημοσίευσε το Variety, η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη θα συμμετάσχει στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που ξεκινά στις 31 Αυγούστου. Οι πρώτες ταινίες που θα συμμετάσχουν στη Μόστρα φαίνεται πως έχουν ήδη επιλεγεί τρεις μήνες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ και σε μία προσπάθεια ανταγωνισμού της έτερης λαμπερής διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες, τις Κάννες.
Η ταινία αναμενόταν να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Βενετίας θεωρείτο αναμενόμενη.
Η υπόθεση των Άλπεων έχει ως εξής: Μια νοσοκόμα αντικαθιστά πεθαμένους στις καθημερινές τους επαφές με φίλους και συγγενείς, προκειμένου να ανακουφίσει τον πόνο των δικών τους προσώπων.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Αριάν Λαμπέντ, η οποία είχε λάβει πέρυσι το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας με το Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει ότι η νέα του ταινία θα είναι «πιο αστεία και ακραία» από τον Κυνόδοντα.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα (;)
Ανάμεσα στις ταινίες που αναφέρει το Variety ότι θα συμμετάσχουν στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας είναι οι εξής:
Carnage του Ρομάν Πολάνσκι, A Dangerous Method του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Faust του Αλεξάντερ Σοκούροφ, το Un Ete Brulant -ριμέικ της Περιφρόνησης- από τον Φιλίπ Γκαρέλ, Dark Horse του Τοντ Σόλονζ, Shame του Στιβ ΜακΚουίν, Τhe Deep Blue Sea του Τέρενς Ντέιβις, Trishna του Μάικλ Γουίντερμπότομ και Prey του Μπριγιάντε Μεντόζα.
Πολλοί δημιουργοί εξετάζουν ακόμα το εάν θα προβληθούν στο Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους, σύμφωνα πάντα με το Variety, είναι δύο ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το War Horse και το Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν.
Οι διοργανωτές «γλυκοκοιτάζουν», επίσης, δύο ταινίες του Στήβεν Σόντερμπεργκ, το Contagion και το Haywire.
Μια συμμετοχή ενδεχομένως να κερδίσει το The Descendants του Αλεξάντερ Πέιν, καθώς και το Ides of March του Τζορτζ Κλούνι με τον Ράιαν Γκόσλινγκ.
Εάν επιβεβαιωθεί, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα και αναμένεται να «κονταροχτυπηθεί» σε λάμψη και δημιουργικό ταλέντο με το Φεστιβάλ των Καννών.
Το 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ξεκινά στις 31 Αυγούστου και διαρκεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Φέτος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Ντάρεν Αρονόφσκι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου απαντά το Ιράν στα πλήγματα των ΗΠΑ – Χτύπημα και σε 2ο πλοίο στα Στενά
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442