Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με μια εμφάνιση στις Κάννες επιχείρησε ο Μελ Γκίμπσον να αναβιώσει την καριέρα του

Με μια εμφάνιση στις Κάννες επιχείρησε ο Μελ Γκίμπσον να αναβιώσει την καριέρα του

Με μια εμφάνιση στην Κρουαζέτ και τη βοήθεια της καλής του φίλης Τζόντι Φόστερ επιχείρησε ο Μελ Γκίμπσον να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από την καριέρα του, η οποία έχει πληγεί από ρατσιστικά σχόλια και βίαιες συμπεριφορές του ίδιου. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης της ταινίας The Beaver, Τζ.Φόστερ, έσπευσε να τον υπερασπιστεί: «Μου έκανε το δώρο να κουβαλήσει στην ερμηνεία του όλο τον πόνο και την απόγνωση που αισθάνεται». Αν και οι κριτικοί κάνουν λόγο για μια κακή ταινία, οι θεατές στην αίθουσα Λιμιέρ στις Κάννες χειροκρότησαν όρθιοι. Την ταινία ή τον ηθοποιό;

Με μια εμφάνιση στην Κρουαζέτ και τη βοήθεια της καλής του φίλης Τζόντι Φόστερ επιχείρησε ο Μελ Γκίμπσον να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από την καριέρα του, η οποία έχει πληγεί από ρατσιστικά σχόλια και βίαιες συμπεριφορές του ίδιου.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης της ταινίας The Beaver, Τζ.Φόστερ, έσπευσε να τον υπερασπιστεί σε συνέντευξη Τύπου στην Κρουαζέτ: «Μου έκανε το δώρο να κουβαλήσει στην ερμηνεία του όλο τον πόνο και την απόγνωση που αισθάνεται».

Τα ρατσιστικά σχόλια, το πολυδάπανο διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του, Ρόμπιν Γκίμπσον, η θυελλώδης σχέση του με την Οξάνα Γκριγκορίεβα έχουν προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην κινηματογραφική καριέρα του Μελ Γκίμπσον.

O 55χρονος ηθοποιός απέφυγε να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών, ωστόσο, παρέστη στη βραδινή κινηματογραφική προβολή και προσπάθησε κιόλας να αστειευτεί.

Η Τζόντι Φόστερ τον υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά. «Ήταν πανέτοιμος να δείξει τον εαυτό του μέσα από αυτό τον αγώνα, κάτι στο οποίο έχει εμπειρία. Συζητήσαμε πολύ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Για τον Μελ ήταν πολύ σημαντικό να κάνει αυτή την ταινία. Ξέρω ότι είναι πολύ περήφανος γι’αυτήν».

Η ίδια η Τζόντι Φόστερ έχει δεχθεί αρκετά δημοσιογραφικά πυρά για το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον Μελ Γκίμπσον.

Η όλη προώθηση της ταινίας έχει, βέβαια, βασιστεί σε παραλληλισμούς ανάμεσα στον κεντρικό χαρακτήρα, έναν αυτοκαταστροφικό και αλκοολικό άνδρα που αρχίζει να επικοινωνεί με την οικογένεια και τους φίλους του μέσω μιας κούκλας, του λεγόμενου «Κάστορα», μην μπορώντας να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.

Ο 55χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε -φαινομενικά ψύχραιμος- στο πλευρό της ηθοποιού, κρατώντας την από το χέρι, σε μια προσπάθεια «να βάλει το πόδι του στο νερό για να ελέγξει την θερμοκρασία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η USA Today σε δημοσίευμά της.

Νωρίτερα, εθεάθη με φίλο του σε μπαλκόνι ξενοδοχείου της γαλλικής λουτρόπολης να καπνίζει και να κάνει ηλιοθεραπεία.

Αν και οι κριτικές κάνουν λόγο για μια κακή ταινία, το The Beaver δεν γνώρισε τις αποδοκιμασίες του κοινού της αίθουσας Λιμιέρ. Αντιθέτως, αποθεώθηκε, με τους θεατές να καταχειροκροτούν όρθιοι για δέκα λεπτά.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την ταινία ήταν η Ναόμι Κάμπελ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η σύντροφός του, Μπαρ Ραφαέλι.

Το αμερικανικό κοινό δεν φαίνεται, πάντως, έτοιμο να συγχωρήσει τον διάσημο σταρ για τα ατοπήματά του. Η ταινία δεν κατάφερε καν να σπάσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις.

Τι κι αν η Φόστερ δηλώνει ότι περιμένει πως η ταινία θα τα πάει καλύτερα στην Ευρώπη; Φαίνεται πως οι λαμπερές μέρες για τον Μελ Γκίμπσον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024