«Επιταχύνετε τις ιδιωτικοποίησεις» λέει στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ
Να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων καλεί την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως η οικονομική κρίση δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης από χώρα της Ευρωζώνης πριν το 2013, λέγοντας πως το μόνο εργαλείο που είναι μέχρι τότε διαθέσιμο είναι μία εθελοντική συνεννόηση με τους ιδιώτες ομολογιούχους.
Να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων καλεί την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως η οικονομική κρίση δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας της τη Δευτέρα σε φοιτητές στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις στο Eurogroup, η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε «κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη πριν το 2013».
Κάτι τέτοιο, υποστήριξε σύμφωνα με το Reuters, θα επέφερε «απίστευτο πλήγμα» στην αξιοπιστία ολόκληρης της Ευρωζώνης.
Το μόνο μέτρο, συμπλήρωσε, που θα μπορούσε να λάβει μια χώρα προς αυτήν την κατεύθυνση πριν το 2013 -όταν και θα τεθεί σε ισχύ ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης (ESM)- θα ήταν μια εθελοντική συνεννόηση με τους ιδιώτες ομολογιούχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Μόλις ένας στους τέσσερις Αμερικανούς τάσσεται υπέρ των επιθέσεων στο Ιράν
- Επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Ντουμπάι
- Τέξας: Εξετάζεται αν ο δράστης των πυροβολισμών στο Όστιν εμπνεύστηκε από τις επιθέσεις στο Ιράν
- Παναθηναϊκός – Άρης: Αδράνεια στην «κίτρινη» άμυνα, 1-0 οι «πράσινοι» με Ερνάντεθ (vid)
- Αεροπορικές επιδρομές στην Τεχεράνη – Διακόπηκε μετά από πλήγμα η μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης
- ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν μετά από τρεις αγωνιστικές και βλέπουν κορυφή
