Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα του Spiegel που «έδειχνε» την έξοδο από το ευρώ
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου με αφορμή το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, περί ενδεχόμενου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ζητά να ερευνηθεί εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων, με στόχο τον πανικό των πολιτών και την απώλεια εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα.
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου με αφορμή το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, περί ενδεχόμενου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Το περιοδικό σχετικά με τη συνάντηση του Λουξεμβούργου ανέφερε πως η Ελλάδα μελετά την πιθανότητα εξόδου της από το ευρώ. Παρέθετε επίσης σειρά «δυσκολιών» σε μία τέτοια απόφαση ενώ τόνιζε πως δεν προβλέπεται διαδικασία εξόδου κράτους – μέλους από την ευρωζώνη.
Η κ. Ράικου, ζητά από τον Εισαγγελέα που θα διενεργήσει την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, να ερευνήσει αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων με στόχο τον πανικό των πολιτών και την απώλεια εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»
- Ιράν: Φρουροί της Επανάστασης από τον Λίβανο έπληξαν την Κύπρο με drone, λέει ο πρωθυπουργός
- Γαλλία: Η διασπασμένη αριστερά νικήτρια του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI, ξεπέρασε τα 113 το Brent στο άνοιγμα των αγορών
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση έπειτα από το δεύτερο μπλακ άουτ μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε; Απειλούμαστε!