
Αναθεωρητική Βουλή ζητά ο Κ.Μητσοτάκης με αφορμή τις αναδρομικές απαιτήσεις βουλευτών
Στην πρότασή του να κηρυχθεί η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική επανέρχεται ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή τo ζήτημα που ανέκυψε με την αίτηση πρώην βουλευτών για παροχή αναδρομικών απολαβών.
Στην πρότασή του να κηρυχθεί η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική επανέρχεται ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή τo ζήτημα που ανέκυψε με την αίτηση πρώην βουλευτών για παροχή αναδρομικών απολαβών.
«Το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών να πάρουν και αυτοί τα αναδρομικά που πήραν οι δικαστικοί, την περίοδο 2003-2007, ήταν θλιβερή αλλά και αναμενόμενη συνέπεια μιας σειράς λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος στην αντιμετώπιση του δύσκολου και σύνθετου θέματος μισθολογίου και συντάξεων των δικαστικών λειτουργών με τους οποίους συνταγματικά εξομοιώνονται, από απόψεως αποδοχών, οι βουλευτές» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.
«Προφανώς, η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος -η οποία άλλωστε δεν ζητείται από την πλειοψηφία των αιτούντων- θα απορριφθεί ομόφωνα και με αγανάκτηση, εν όψει της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας. Είναι όμως εξίσου προφανές, ότι μόλις τα πράγματα καλυτερεύσουν το αίτημα θα επανέλθει με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση, διότι στηρίζεται στο Σύνταγμα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.
Κατά τον επίτιμο πρόεδρο, η μόνη λύση βρίσκεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
«Αποτελεί και αυτό ένα ακόμη λόγο να κηρυχθεί με πρόταση των κομμάτων και με έγκριση του λαού η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο οικοδέσποινά μας είναι η FIFA, όχι ο Τραμπ ή οι ΗΠΑ»
- Έκρηξη Γλαβίνα με Δρυμιώτη: Ζείτε σε άλλη χώρα, δεν ζούμε σε δημοσκοπική δημοκρατία
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσε 81-78: «Ζωντανοί» οι Λιθουανοί με Τουμπέλις και Γουίλιαμς-Γκος
- Η Μπενφίκα σχεδιάζει χωρίς Μουρίνιο, που πλησιάζει ξανά τη Ρεάλ
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν
- Χαβιέ Μπαρδέμ: H γενοκτονία στην Παλαιστίνη, η ευλογία της Πενέλοπε Κρουζ και η κατάρα του FOMO

