
Δεν απειλείται από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η BNP Paribas
Καθησυχαστικός για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις μιας πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στην BNP Paribas εμφανίσθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας Μποντουάν Προ. Μιλώντας στο Reuters, ο Γάλλος τραπεζίτης εκτίμησε πως ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είχε περιορισμένο αντίκτυπο στον ισολογισμό της τράπεζας. Η συνολική έκθεση της BNP Paribas σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, ανερχόταν στα τέλη Μαρτίου στα 6,7 δισ. ευρώ.
Καθησυχαστικός για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις μιας πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στην BNP Paribas εμφανίσθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας Μποντουάν Προ.
Μιλώντας στο Reuters, ο Γάλλος τραπεζίτης εκτίμησε πως ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είχε περιορισμένο αντίκτυπο στον ισολογισμό της τράπεζας. «Θα επηρεαστούμε με περιορισμένο, όχι ελάχιστο, αλλά περιορισμένο τρόπο», δήλωσε ο Μποντουάν.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας η συνολική έκθεση της BNP Paribas σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, ανερχόταν στα τέλη Μαρτίου στα 6,7 δισ. ευρώ.
Εξάλλου, ανοδο 15% κατέγραψαν τα κέρδη της BNP Paribas το πρώτο τρίμηνο 2011. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη τα καθαρά κέρδη της BNP Paribas διαμορφώθηκαν στα 2,62 δισ. ευρώ, από 2,28 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, ποσό υψηλότερο των 2,22 δισ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
- Ουκρανία: Παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών προτείνει το Κίεβο στη Μόσχα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι μαύρες τρύπες ενός διαγγέλματος