Το θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων και των τραυματισμό 20 προκάλεσε έκρηξη σε καφετέρια στο Μαρακές. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται υπάλληλοι και πελάτες του καταστήματος -αρκετοί εκ των οποίων ξένοι τουρίστες, περιλαμβανομένων Γάλλων.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, οι Αρχές έκαναν λόγο για εγκληματική πράξη και όχι για ατύχημα. Αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως τα αρχικά στοιχεία επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, οι περισσότεροι νεκροί ήταν τουρίστες.

H έκρηξη σημειώθηκε στην εμβληματική πλατεία Τζέμα ελ-Φνα, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Unesco για τα αριστουργήματα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική πράξη, θα είναι η πιο αιματηρή επίθεση των τελευταίων οκτώ χρόνων στο Μαρόκο μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Καζαμπλάνκα, με 45 θύματα, το 2003.

Η οικονομία του Μαρόκου βασίζεται αρκετά στον τουρισμό και υπάρχουν ανησυχίες ότι το περιστατικό θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Το ίδιο το σημείο της επίθεσης θεωρείται μία από τις πιο γνωστές ατραξιόν του Μαρακές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ