Τις θέσεις της κατά της μετοχοποίησης της ΔΕΗ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, Πέμπτη, η ΓΕΝΟΠ. Επίσης, σήμερα θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας, με εισήγηση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αίτημα τη διατήρηση του 51% των μετοχών της Επιχείρησης από το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν.Φωτόπουλος, σε συνέντευξή του στα Νέα, προαναγγέλλει μπλόκο στη μετοχοποίηση με ομαδικές αγωγές κατά του Δημοσίου για τα ενσωματωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην περιουσία της ΔΕΗ.

Αναφορικά με τις επιχορηγήσεις, ο κ. Φωτόπουλος καλεί τον εισαγγελέα να ανοιχθούν οι λογαριασμοί όλων των στελεχών της ΓΕΝΟΠ, από το 1999 ώς σήμερα, και ζητά η έρευνα να ξεκινήσει πρώτα από τον ίδιο.

Ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει πως δεν υπήρξαν σπατάλες σε ταξίδια, γεύματα και άλλες δαπάνες, ενώ ρίχνει το μπαλάκι στις διοικήσεις της ΔΕΗ, τονίζοντας πως αν ήθελαν κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο «θα μπορούσαν να μας το έχουν ζητήσει».

«Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχουν και συνοδευτικά έγγραφα, λίστα με τα ονόματα όσων πήγαν ταξίδι, περιγραφή του σκοπού. Αλλά ο κ. Ρακιντζής δεν έκανε τον κόπο να μας τηλεφωνήσει και να τα ζητήσει. Όποτε θέλει μπορούμε να του τα δώσουμε» υποστηρίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ