
Καταργούνται οι εισφορές των εν ενεργεία στρατιωτικών στις Ενώσεις Αποστράτων
Tην κατάργηση των εισφορών των εν ενεργεία στρατιωτικών στις Ενώσεις Αποστράτων αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα των εν ενεργεία στρατιωτικών καθώς ουσιαστικά υποχρεούνταν να συνεισφέρουν στις Ενώσεις Αποστράτων χωρίς να έχουν και ανάλογα οφέλη.
Αθανασόπουλος Άγγελος
Tην κατάργηση των εισφορών των εν ενεργεία στρατιωτικών στις Ενώσεις Αποστράτων αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα των εν ενεργεία στρατιωτικών καθώς ουσιαστικά υποχρεούνταν να συνεισφέρουν στις Ενώσεις Αποστράτων χωρίς να έχουν και ανάλογα οφέλη.
Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3943/2011, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταργούνται τα όσα προβλέπονταν στο Νομοθετικό Διάταγμα 1171/1972. Σύμφωνα με αυτά, οι ανώτατοι αξιωματικοί υποχρεούνταν να καταβάλλουν εισφορά 1,5% και οι λοιποί αξιωματικοί και ανθυπασπιστές εισφορά 1% (επί του βασικού μισθού) στις Ενώσεις Αποστράτων.
Οι εισφορές αυτές παρακρατούνταν από τον μισθό Ιανουαρίου κάθε έτους και παρά το γεγονός ότι σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχούσαν σε μικρό ποσό κατ’ άτομο, το συνολικό ποσό που εισέπραττε κάθε Ένωση Αποστράτων ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες εκτιμήσεις, μόνο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού έχει αποθεματικό που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Η κατάργηση των εισφορών ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), ο οποίος έχει επανειλημμένως αναφερθεί στις αδικίες των Ενώσεων Αποστράτων εις βάρος των ενεργεία αξιωματικών αλλά για τις αντιδημοκρατικές, όπως τις έχει χαρακτηρίσει, διαδικασίες εκλογής των προέδρων των Ενώσεων αυτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί βρέθηκε στο δικαστήριο η σοκολάτα Milka
- Στον τελικό της Eurovision προκρίθηκε η Κύπρος – Η λίστα με τις 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο
- Άναψαν τα αίματα στην Κίνα, όταν άνδρας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ επιχείρησε να μπει ένοπλος στον Ναό του Παραδείσου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 15 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ζάκυνθος: 66χρονη τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της βίλας που έκανε διακοπές



