Αυστηροποίηση του ΚΟΚ προανήγγειλε ο Σπύρος Βούγιας
Την αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προανήγγειλε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα και δράσεις με στόχο τη δραστική μείωση του αριθμού των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα.
Την αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προανήγγειλε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα και δράσεις με στόχο τη δραστική μείωση του αριθμού των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα.
Στην παρέμβασή του στη διήμερη σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρώπης, για την έναρξη της «Δεκαετίας Δράσεων για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020)», ο κ. Βούγιας τόνισε πως με την ανάπτυξη του Γ’ Στρατηγικού Σχεδίου για την οδική ασφάλεια (2011-2020) στην Ελλάδα, ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να μειωθούν κατά 50% οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα μέχρι το 2020 (από 1281 σε 640), με ενδιάμεσους στόχους, 100 νεκροί λιγότεροι έως το 2014 και 50 νεκροί λιγότεροι κάθε χρόνο, έως το 2020.
Ο υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι καθοριστικός παράγοντας για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων είναι η αυστηροποίηση του ΚΟΚ, αλλά και η σωστή επιβολή του από την πλευρά της Τροχαίας, καθώς και η ανάπτυξη στους πολίτες της αίσθησης σωστής συμπεριφοράς στους δρόμους, από το σχολείο μέχρι τους ηλικιωμένους οδηγούς.
Συνοψίζοντας τις δράσεις και τις πολιτικές που προωθεί το υπουργείο, ο κ. Βούγιας ανέφερε τη βελτίωση της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των οδηγών, την επιβολή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, τις ασφαλέστερες υποδομές και οχήματα, τη βελτίωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ατυχημάτων, την καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια, με διαγωνισμούς αφίσας και βίντεο, καθώς και διεξαγωγή συνεδρίου για την καλύτερη προώθηση της οδικής ασφάλειας στην ελληνική τηλεόραση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προειδοποίηση Κολυδά για τον καιρό – Έρχεται «κανονικός χειμώνας, όπως παλιά»
- Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε 2-0: Νίκη «ανάσα» οι Μαδρλιένοι αλλά και λευκά μαντήλια κατά Πέρεθ, Βινίσιους! (vid)
- Από ποιους «τρέχει» η Λόρα; – Τι οδήγησε την 16χρονη στη φυγή και οι άκρως προσεκτικές κινήσεις της
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»