Μία ταινία-φόρος τιμής στο Μπόλιγουντ «ταξιδεύει» στις Κάννες
Πρόκειται για το σινεμά που αγαπάμε να μισούμε. Το Μπόλιγουντ, μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές βιομηχανίες, έχει την τιμητική του στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, μέσα από την προβολή μιας ταινίας με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του. Το φιλμ αποτελεί μια ιδέα του δημιουργού Σεκάρ Καπούρ και θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού.
Πρόκειται για το σινεμά που αγαπάμε να μισούμε. Το Μπόλιγουντ, μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές βιομηχανίες, έχει την τιμητική του στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, μέσα από την προβολή μιας ταινίας με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του.
Το φιλμ «Μπόλιγουντ: Η Μεγαλύτερη Ιστορία Αγάπης» αποτελεί μια ιδέα του δημιουργού Σεκάρ Καπούρ και θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού.
Η ταινία περιλαμβάνει μερικές από τις ωραιότερες στιγμές στα ινδικά μιούζικαλ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο σκηνοθέτης ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής των Καννών το 2010. Σε συζήτηση με τους διοργανωτές, υπήρξε μία πρόταση: γιατί να μην γίνει μια ταινία με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές των ινδικών μιούζικαλ;
Μερικούς μήνες αργότερα η ιδέα έγινε ταινία (σε παραγωγή Καπούρ και σκηνοθεσία Ρ.Ομπράκας και Τζ.Ζίμπαλιστ). Στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού.
«Το αγαπάμε. Το μισούμε. Το θεωρούμε οπισθοδρομικό. Το θεωρούμε μοντέρνο. […] Μερικοί λένε ότι πρόκειται για το μόνο είδος κουλτούρας που κρατά ενωμένη την Ινδία. Ορισμένοι λένε ότι δίνει ταυτότητα και ατομικότητα σε 25 εκατομμύρια Ινδούς που έχουν αφήσει τις ακτές της Ινδίας. […] Αυτό είναι το Μπόλιγουντ» αναφέρουν οι δημιουργοί του φιλμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βουτιά στις παγκόσμιες αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση για να εμποδίσει την κλήτευση Δημητριάδη – Ντίλιαν στην Επιτροπή
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442