Τα ξένα στρατεύματα θα παραμείνουν στο Μπαχρέιν «μέχρι να εκλείψει η ξένη απειλή»
Επιμένει στην παρουσία ξένων στρατευμάτων στο Μπαχρέιν η κυβέρνηση της χώρας διευκρινίζοντας ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα παραμείνουν στη χώρα «μέχρι να εκλείψει κάθε εξωτερική απειλή», υπονοώντας το Ιράν.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Επιμένει στην παρουσία ξένων στρατευμάτων στο Μπαχρέιν η κυβέρνηση της χώρας διευκρινίζοντας ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα παραμείνουν στη χώρα «μέχρι να εκλείψει κάθε εξωτερική απειλή».
Σε δηλώσεις του στο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών υπονόησε μάλιστα ότι οι απειλές προέρχονται από το γειτονικό Ιράν.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για σαουδαραβικές δυνάμεις αλλά για δυνάμεις του GCC (Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου) που βρίσκονται στη χώρα βάση του συμφώνου που διέπει το Συμβούλιο.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Μπαχρέιν Σέιχ Χαλίφα μπιν Σαλμάν αλ-Χαλίφα, περιέγραψε τις ταραχές που σημειώθηκαν στη χώρα ως «απόπειρα πραξικοπήματος» και είπε ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους συμμετείχαν σε αυτές.
«Οι παραβάτες δεν θα ξεφύγουν. Θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους οι συνωμότες και τους συνεργούς», πρόσθεσε.
Οι διαδηλωτές έχουν αρνηθεί ότι υποστηρίζονται από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.
Στο Μπαχρέιν έχουν ξεσπάσει ταραχές με την σιιτική πλειοψηφία να ζητά από τους σουνίτες που κυβερνούν τη χώρα ελευθερίες, την απομάκρυνση του πρωθυπουργού και μεγαλύτερη συμμετοχή στη πολιτική ζωή της χώρας.
Μετά από αίτημα της κυβέρνησης στο Μπαχρέιν έχουν έλθει στρατεύματα από τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις.
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο δίμηνο, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν. Πέρα από αυτό, σωματεία καταγγέλλουν μαζικές απολύσεις εργαζομένων που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Harper’s Bazaar υποδέχεται την άνοιξη – Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Μητσοτάκης για θάνατο Παπαληγούρα – «Με θλίψη αποχαιρετώ έναν ευπατρίδη της πολιτικής»
- Η Ιαπωνία καταργεί την ισοπαλία στο ποδόσφαιρο
- Μετρό: Ο μετροπόντικας «Αθηνά» έφτασε στον Ευαγγελισμό για την επέκταση της γραμμής 4
- Ο Γιάννης Παναγόπουλος δίνει εξηγήσεις μετά τις αποκαλύψεις της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου Χρήματος
- Ναν ή Χέιζ-Ντέιβις: Τελικά ποιος παίρνει τα περισσότερα χρήματα;

