Πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στην Κύπρο στα 909 ευρώ
Η υπουργός Εργασίας της Κύπρου, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι προτίθεται να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2,5% ώστε το ύψος του να προσαρμοστεί σε αυτό του διάμεσου μισθού. Αυτό σημαίνει ότι ο μισθός του νεοπροσληφθέντα θα φτάνει τα 855 ευρώ και μετά από έξι μήνες στοιν ίδιο εργοδότη στα 909.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Η υπουργός Εργασίας της Κύπρου, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι προτίθεται να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2,5% ώστε το ύψος του να προσαρμοστεί σε αυτό του διάμεσου μισθού.
Συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει την αύξηση του μισθού πρόσληψης από τα 835 στα 855 ευρώ και, μετά από εργασία έξι μηνών στον ίδιο εργοδότη, αύξηση του μισθού από 887 στα 909 ευρώ.
Με την αύξηση ο κατώτατος μισθός θα προσαρμοστεί στο 50% του διάμεσου μισθού.
Οι δηλώσεις της κ.Χαραλάμπους έγιναν μετά τη συνεδρίαση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, αναφέρει η εφημερίδα ‘Πολίτης’.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»





