Κατά 36,8% μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες του ΕΟΤ κατά το 2010
Μείωση που ξέφτασε στο 36,8% κατέγραψαν το 2010 οι λειτουργικές δαπάνες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) δηλαδή κατά 62 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Μείωση που ξέφτασε στο 36,8% κατέγραψαν το 2010 οι λειτουργικές δαπάνες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) δηλαδή κατά 62 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Αναλυτικά, όλες οι κατηγορίες δαπανών παρουσιάζουν σημαντική μείωση, εκτός από τις δαπάνες που αφορούν εφάπαξ των υπαλλήλων του Οργανισμού, λόγω μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων εντός του 2010.
Ενδεικτικά, για δαπάνες ενοικίων υπήρξε μείωση της τάξεως του 17,30%, για τις μετακινήσεις μείωση της τάξεως του 49,59%, για έξοδα δημοσίων σχέσεων μείωση της τάξεως 62,07% και για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού μείωση της τάξεως του 36,15%.
Ακόμη μέσα στο 2010 εξοφλήθηκαν οι οφειλές σε ΜΜΕ του εξωτερικού.
Αναφορικά με τα Γραφεία εξωτερικού ο ΕΟΤ προέβη σε κλείσιμο εννέα παραρτημάτων, δηλαδή ένα στα τρία γραφεία, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Για όσα παρέμειναν αναζητούνται λύσεις εξοικονόμησης χρημάτων, για παράδειγμα από μείωση των μισθωμάτων. Συγχρόνως, πολλά γραφεία μεταφέρονται σε χώρους των κατά τόπους πρεσβειών με αντίστοιχη εξοικονόμηση σημαντικών πόρων.
Αναφερόμενος στη μείωση δαπανών, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Ν.Κανελλόπουλος, δήλωσε ότι «η εξοικονόμηση πόρων, η αναδιοργάνωση και η διαφάνεια στον ΕΟΤ, αποτέλεσαν και αποτελούν βασική στρατηγική μας, από την πρώτη ημέρα. Μετά από χρόνια αλόγιστης σπατάλης στον Οργανισμό καταφέραμε να δείξουμε με έμπρακτο τρόπο το σέβασμό μας στα χρήματα του ελληνικού λαού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ανακοίνωση Ζελένσκι για την συνάντηση των ΗΠΑ με την Ουκρανία
- Βλάχος: «Η προσοχή μας είναι στην Ιταλία» – Χαλυβόπουλος: «Μεγάλος στόχος το χρυσό» (vid)
- Πετράλωνα: Αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
- Η ΕΕ προτρέπει τη βαριά βιομηχανία να στηρίξει το brand «Made in Europe»
- Aπό το Homeland στο Slow Horses: Oι οκτώ καλύτεροι τηλεοπτικοί κατάσκοποι για γεωπολιτικό binge-watching
- Γερμανία: Θα αποφασίσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους την απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή επιπλέον δασμών

