Διαχωριστικά ασφαλείας θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ταξί
Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Σπύρου Βούγια, καθορίζονται οι προδιαγραφές του διαχωριστικού ασφαλείας που θα τοποθετηθεί προαιρετικά στα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα.
Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια, καθορίζονται οι προδιαγραφές του διαχωριστικού ασφαλείας που θα τοποθετηθεί προαιρετικά στα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από καταγγελίες για επανειλημμένα κρούσματα εγκληματικότητας κατά οδηγών ταξί, ενώ ήταν αίτημα και σωματείων αλλά και μεμονωμένων ιδιοκτητών και οδηγών.
Προβλέπεται ειδικό σύστημα, κατασκευασμένο από υλικό διαφανές, μη τοξικό, μη εύφλεκτο και ανακυκλώσιμο που διαχωρίζει τον οδηγό από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, χωρίς να δυσχεραίνει την μεταξύ τους επικοινωνία και τη συναλλαγή.
Η τοποθέτησή του δεν επηρεάζει την οδήγηση και είναι απολύτως ασφαλής για όλους τους επιβαίνοντες.
Μειώνει, κατά το δυνατόν, τον κίνδυνο εγκληματικής επίθεσης κατά του οδηγού και δεν επιτρέπεται να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς (π.χ. διαφημιστικούς).
Το κόστος της τοποθέτησης του διαχωριστικού ασφαλείας, επιβαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του ταξί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου

