
Με τους δασικούς χάρτες βάζουμε τέλος στο πάρτι αυθαιρεσιών, τονίζει ο Θ.Μωραΐτης
Το πάρτι αυθαιρεσιών γύρω από τα δάση πρέπει να τελειώσει, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στους δασικούς χάρτες που αναρτώνται από σήμερα, Τετάρτη για τις περιοχές του Μαραθώνα, της Παλαιάς και της Νέας Πεντέλης. Τόνισε ότι η κυβέρνηση άρχισε από την Αττική, διότι εκεί βρίσκονται οι περισσότερες καταπατήσεις. «Ξεκινάμε από τα δύσκολα» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι με τους δασικούς χάρτες «τραβάμε κόκκινη γραμμή στο κακό παρελθόν μας».
Το πάρτι αυθαιρεσιών γύρω από τα δάση πρέπει να τελειώσει, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στους δασικούς χάρτες που αναρτώνται από σήμερα, Τετάρτη για τις περιοχές του Μαραθώνα, της Παλαιάς και της Νέας Πεντέλης.
{{{ audio1 }}}
Ο υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε από την Αττική, διότι εκεί βρίσκονται οι περισσότερες καταπατήσεις. «Ξεκινάμε από τα δύσκολα» είπε ο κ. Μωραΐτης, τονίζοντας ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι μία πολιτική επιλογή. «Η Πολιτεία τόσα χρόνια παρακολουθούσε από μακριά τις αυθαιρεσίες» τόνισε.
Είναι η πρώτη φορά που αναρτώνται δασικοί χάρτες, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τι είναι δάσος και να ξέρουν που μπορούν να χτίσουν χωρίς προβλήματα. Επιπλέον, όπως τόνισε και ο κ. Μωαραΐτης θα αποφεύγουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς θα μπορούν να βλέπουν άμεσα ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται δασικές.
Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι πολίτες που διαφωνούν, θα μπορούν να απευθυνθούν στις επιτροπές αντιρρήσεων, που θα αποτελούνται από επιστήμονες, νομικούς και μηχανικούς, και οι οποίες θα εξετάζουν ξεχωριστά την κάθε περίπτωση.
«Οι χάρτες δεν έρχονται για να ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Έρχονται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να αναδείξουν προβλήματα που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Μωραΐτης.
Και πρόσθεσε ότι «δεν προωθούμε την ανάρτηση δασικών χαρτών για να δημιουργήσουμε προβλήματα. Αντίθετα, τραβάμε κόκκινη γραμμή στο κακό παρελθόν μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Επτά σοβαρά τραυματίες όταν αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Ντέρμπι – Μια σύλληψη
- Βατικανό: Ο Θεός δεν ακούει τις προσευχές ηγετών που κάνουν πολέμους, λέει ο Πάπας
- Τι είπε ο Μπουένο για νέο φορμάτ στη Euroleague: «Συνεδριάζουμε στις 14 Απριλίου»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [29.03 – 04.04.2026]
- Τρεις συλλήψεις για το διπλό θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία
- KTEO: Το χαρτί που πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο αν δεν θέλετε να πληρώσετε 350 ευρώ πρόστιμο

