Έχουμε πόλεμο και η ευθύνη για την ανόρθωση είναι συλλογική, δηλώνει ο Ευ.Βενιζέλος
Πόλεμο δεν έχουμε μόνο στη Λιβύη έχουμε και στο εσωτερικό μέτωπο με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και του κράτους, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο υπουργός Αμυνας σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να βρει έναν στόχο και ευθύνη αυτή δεν βαραίνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.
Πόλεμο δεν έχουμε μόνο στη Λιβύη έχουμε και στο εσωτερικό μέτωπο με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και του κράτους, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Αμυνας σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει και πάλι ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική: «Να ξεπεράσουμε τη γενικευμένη αμφισβήτηση και να ξαναβρούμε έναν στόχο».
Ο υπουργός έκανε λόγο για εθνική υπόθεση και για ευθύνη, η οποία «δεν βαραίνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά τους πάντες, όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά και την κοινωνία των πολιτών και τη Δικαιοσύνη και την Διοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς, όλους τους πολίτες».
«Μόνο όλοι μαζί, υπηρετώντας το σχέδιο της εθνικής ανασυγκρότησης και της εθνικής ελπίδας, μπορούμε να αποδώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της ανήκει στον κόσμο και στην Ευρώπη» κατέληξε.
Ο κ. Βενιζέλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία των νεοπροαχθέντων αντιστρατήγων, αντιπτεράρχων και αντιναυάρχων.
«Σε κρίσιμες περιόδους, όπως είναι η οικονομική κρίση, όταν έχεις τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια δύναμη για να δίνεις διπλωματικές μάχες με επιτυχία και να αποκαρδιώνεις όσους σκέφτονται ότι μπορεί να εκμεταλλευθούν την οικονομική κρίση για να γίνουν φορτικοί και ανυπόφοροι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων» δήλωσε ο κ. Παπούλιας.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στην Λιβύη αλλά και για το επίπεδο συμμετοχής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Σημείωσε δε ότι «η διπλωματική και η πολιτική θέση της χώρας αναδεικνύεται και ενισχύεται», ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο το γεγονός ότι τηρούνται από όλα τα αεροσκάφη που μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του συνασπισμού δυνάμεων που δρουν στην Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.
«Ένα ζήτημα που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ σε σχέση με το FIR Αθηνών, ένα ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας για την ελληνική κοινή γνώμη. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα κεκτημένο» δήλωσε ο υπουργός και διευκρίνισε: «οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ, όταν πρόκειται για πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και όχι για ασκήσεις, γίνονται με άλλα κριτήρια και άλλες προτεραιότητες. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό, για τον χώρο, όχι μόνο της δικής μας εθνικής κυριαρχίας και των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων για την ευρύτερη περιοχή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φυγόποινος κρύφτηκε σε φάτνη και έκανε το… άγαλμα για να γλυτώσει την σύλληψη
- Φοινικούντα: Ο ρόλος των δύο ηθικών αυτουργών στο διπλό έγκλημα – Τι έκαναν ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας
- «Στη ψυχή είμαι ένας Κρητικός» – Ο Γιάννης Σμαραγδής για τον Καποδίστρια, την Ελλάδα και αυτούς που δεν ήθελαν την ταινία του
- Formula 1: Το «φαινόμενο Μοντετζέμολο»
- ΠΑΣΟΚ: Διαγράφεται ο Γιώργος Λαμπράκης
- Ο Πούτιν νίκησε ήδη… και όχι μόνο την Ουκρανία

