Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνείται την υποψηφιότητα για το Booker ο Τζον Λε Καρέ

Αρνείται την υποψηφιότητα για το Booker ο Τζον Λε Καρέ

Να αφαιρεθεί το όνομά του από τη λίστα των υποψηφίων για το διεθνές βραβείο Man Booker ζητά ο γνωστός Βρετανός συγγραφέας Τζον Λε Καρέ, με επιστολή του προς την κριτική επιτροπή. Ο Λε Καρέ, αν και δηλώνει ότι η υποψηφιότητα τον κολακεύει, υπογραμμίζει πως «δεν συναγωνίζεται για λογοτεχνικά βραβεία».

Να αφαιρεθεί το όνομά του από τη λίστα των υποψηφίων για το διεθνές βραβείο Man Booker ζητά ο γνωστός Βρετανός συγγραφέας Τζον Λε Καρέ, με επιστολή του προς την κριτική επιτροπή.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Λε Καρέ, αν και δηλώνει ότι η υποψηφιότητα τον κολακεύει, υπογραμμίζει πως «δεν συναγωνίζεται για λογοτεχνικά βραβεία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής απονομής του βραβείου Ρικ Τζεκόσκι δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα μέλη της είναι «μεγάλοι θαμαστές» του Λε Καρέ και το όνομά του θα παραμείνει στη λίστα.

Το φετινό βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 60.000 λιρών Αγγλίας, διεκδικούν 13 συγγραφείς από οκτώ χώρες. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 18 Μαΐου.

Στα έργα του Τζον Λε Καρέ συγκαταλέγονται τα: «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο», «Ο ράφτης του Παναμά», «Απόλυτοι φίλοι» και «Ο επίμονος κηπουρός» -που σημείωσε τεράστια επιτυχία στη μεγάλη οθόνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024