Αρνείται την υποψηφιότητα για το Booker ο Τζον Λε Καρέ
Να αφαιρεθεί το όνομά του από τη λίστα των υποψηφίων για το διεθνές βραβείο Man Booker ζητά ο γνωστός Βρετανός συγγραφέας Τζον Λε Καρέ, με επιστολή του προς την κριτική επιτροπή. Ο Λε Καρέ, αν και δηλώνει ότι η υποψηφιότητα τον κολακεύει, υπογραμμίζει πως «δεν συναγωνίζεται για λογοτεχνικά βραβεία».
Να αφαιρεθεί το όνομά του από τη λίστα των υποψηφίων για το διεθνές βραβείο Man Booker ζητά ο γνωστός Βρετανός συγγραφέας Τζον Λε Καρέ, με επιστολή του προς την κριτική επιτροπή.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο Λε Καρέ, αν και δηλώνει ότι η υποψηφιότητα τον κολακεύει, υπογραμμίζει πως «δεν συναγωνίζεται για λογοτεχνικά βραβεία».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής απονομής του βραβείου Ρικ Τζεκόσκι δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα μέλη της είναι «μεγάλοι θαμαστές» του Λε Καρέ και το όνομά του θα παραμείνει στη λίστα.
Το φετινό βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 60.000 λιρών Αγγλίας, διεκδικούν 13 συγγραφείς από οκτώ χώρες. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 18 Μαΐου.
Στα έργα του Τζον Λε Καρέ συγκαταλέγονται τα: «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο», «Ο ράφτης του Παναμά», «Απόλυτοι φίλοι» και «Ο επίμονος κηπουρός» -που σημείωσε τεράστια επιτυχία στη μεγάλη οθόνη.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας