H στήριξη της απασχόλησης στο επίκεντρο της διυπουργικής υπό τον πρωθυπουργό
Διερευνητικού χαρακτήρα ήταν σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αντικείμενο κοινωνικά θέματα, στην κορυφή της ατζέντας της οποίας βρέθηκαν προγράμματα για την στήριξη της απασχόλησης. Ο στόχος των συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν είναι η συγκέντρωση των στοιχείων και ο καθορισμός των συναρμοδιοτήτων των υπουργείων, ώστε να καταρτιστούν στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις.
Ψυχογιός Βασίλης
Διερευνητικού χαρακτήρα ήταν σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αντικείμενο κοινωνικά θέματα, στην κορυφή της ατζέντας της οποίας βρέθηκαν προγράμματα για την στήριξη της απασχόλησης.
Στη σύσκεψη, όπως και σε όσες πρόκειται να ακολουθήσουν, συζητήθηκαν θέματα συναρμοδιοτήτων των υπουργείων για εξοικονόμηση πόρων και ενεργητική πολιτική, όπως την στήριξη ενεργούς απασχόλησης και κοινωνικών επιδομάτων.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν προγράμματα του υπουργείου Παιδείας που αφορούν την κατάρτιση, επανακατάρτιση και τη διά βίου μάθηση και η σύνδεση τους με προγράμματα απασχόλησης -συναρμοδιότητα υπουργείων Παιδείας και Εργασίας- καθώς και ο αναπτυξιακός χαρακτήρας που μπορεί να προσλάβουν οι πανεπιστημιακές κλινικές -συναρμοδιότητα υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο στόχος των συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν είναι η συγκέντρωση των στοιχείων και ο καθορισμός των συναρμοδιοτήτων των υπουργείων, ώστε να καταρτιστούν στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις. Ο Γ.Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να συμπληρώσουν έναν πίνακα με τις προτεραιότητες των υπουργείων τους και την κοστολόγησή τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υγείας Ανδρ.Λοβέρδος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ.Κατσέλη και ο αναπληρωτής υπουργός Γ.Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Δευτέρας
- Ξανά πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ο Λαπόρτα και το… γλέντησε με την ψυχή του (pic, vids)
- Το μοιραίο λάθος της Δύσης: Στράφηκε στις υπηρεσίες και ερήμωσε τα εργοστάσια
- «Οι Στρατηγικές του Έρωτα»: Μια απολαυστική κωμωδία στο Θέατρο Θησείον
- The Expla-in Project: Πώς μπορεί ο πόλεμος στο Ιράν να επηρεάσει τα ελληνοτουρκικά;
- Και όμως αυτή η κυβέρνηση δεν εγγυάται τη σταθερότητα


