Καταγγελίες για δεκάδες επιθέσεις κατά μεταναστών στα δυτικά προάστια της Αθήνας
Δεκάδες περιστατικά επιθέσεων κατά μεταναστών, τα οποία καταλήγουν σε νοσηλεία των θυμάτων, έχουν συμβεί το τελευταίο τρίμηνο στα δυτικά προάστια των Αθηνών και συγκεκριμένα τη Νίκαια, τον Ρέντη και τον Κορυδαλλό.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Δεκάδες περιστατικά επιθέσεων κατά μεταναστών, τα οποία καταλήγουν σε νοσηλεία των θυμάτων, έχουν συμβεί το τελευταίο τρίμηνο στα δυτικά προάστια των Αθηνών και συγκεκριμένα τη Νίκαια, τον Ρέντη και τον Κορυδαλλό.
Σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, της Κίνησης ‘Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή’ και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, 60 αλλοδαποί έχουν νοσηλευθεί το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από επιθέσεις που έχουν δεχθεί και έχουν καταγγείλει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, οι θύτες είναι νέοι ανθρώποι ηλικίας 15-20 ετών που επιδίδονται σε ακραίες πράξεις βίας και κλοπές (χρήματα και κινητά) εναντίον εγχρώμων.
Οι μετανάστες δηλώνουν ότι τα περιστατικά σε βάρος τους είναι δεκάδες και για τον λόγο αυτό, την Τετάρτη εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, ενώ προτίθενται να απευθυνθούν και σε άλλους δημάρχους, αλλά και βουλευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς θα υπολογίσετε το κόστος θέρμανσης – Ποια λύση είναι η οικονομικότερη
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 63-101: Με 14 τρίποντα και «μπόμπερ» τους Ρογκαβόπουλο, Τολιόπουλο! (vid)
- Τρεις χώρες του Σαχέλ ετοιμάζουν επενδυτική τράπεζα
- Κωνσταντοπούλου: Το «σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν» δεν είναι σεξιστικό, αλλά ταξικό
- Λεβερκούζεν – Κολωνία 2-0: Νίκη για… Champions League οι «ασπιρίνες»
- Η Ζεντάγια και ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι υπερβολικά νευρικοί στο τρέιλερ της ταινίας «The Drama» – Τι συμβαίνει;

