Τα σκουπίδια «πνίγουν» και πάλι τη Θεσσαλονίκη
Σε μόνιμη πληγή τείνει να εξελιχθεί για τη Θεσσαλονίκη το θέμα των σκουπιδιών. Τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά, ενώ μόλις 15 απορριμματοφόρα προσπαθούν από το πρωί να βάλουν μία τάξη και να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης.
Σε μόνιμη πληγή τείνει να εξελιχθεί για τη Θεσσαλονίκη το θέμα των σκουπιδιών. Τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά, ενώ μόλις 15 απορριμματοφόρα προσπαθούν από το πρωί να βάλουν μία τάξη και να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν τα απορριμματοφόρα «στέγνωσαν» από βενζίνη και δεν βγήκαν για αποκομιδή. Το ζήτημα λύθηκε, καθώς υπήρξε συμφωνία της διοίκησης του δήμου με την εταιρία πετρελαίου, στην οποία υπάρχει συσσωρευμένη οφειλή της τάξης των 700.000 ευρώ, και έτσι τα απορριμματοφόρα επέστρεψαν και πάλι στους δρόμους.
Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο επιδείνωσε την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των πολιτών. «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ελπίζουμε να καθαρίσουμε την πόλη. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους υπάρχουν περίπου 600 – 700 τόνοι σκουπιδιών» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης.
Πλην των καυσίμων, το πρόβλημα εντείνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού, καθώς έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και οι νέοι συμβασιούχοι θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια

