Κλιμακώνεται το κύμα αντιδράσεων για τις συγχωνεύσεις σχολείων
Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία, με τις καταλήψεις να αυξάνονται και τους εκπαιδευτικούς να προσανατολίζονται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Στη Λάρισα, οι μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία πείνας, αντιδρώντας στη συνένωσή τους.
Μαργαρίτη Κυριακή
Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία, με τις καταλήψεις να αυξάνονται και τους εκπαιδευτικούς να προσανατολίζονται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στη Λάρισα, οι μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία πείνας, αντιδρώντας στη συνένωσή τους, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».
Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου και σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν δεν πρόκειται να σταματήσουν την απεργία μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους που είναι η ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση του λυκείου τους.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας κάνει έκκληση σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης να μην εμπλέκουν τα παιδιά σε αντιπαραθέσεις που αφορούν τη διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης.
«Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους, να βγαίνουν παιδιά από τις τάξεις και να χρησιμοποιούνται ως θέαμα σε κανάλια και σε ώρες μαθήματος» τονίζει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Και καταλήγει: «Είναι πολύ σημαντικό να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατάθεση των επιχειρημάτων στο συγκεκριμένο θέμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: «Θέλει» να κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ και αυτό θα γίνει «πολύ σύντομα», λέει ο Τραμπ
- Μέση Ανατολή: Κατάπαυση του πυρός ζητά ο πάπας Λέων – «Ας ξαναρχίσει ο διάλογος»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό