Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιπολούν στο Μεξικό κατά των ναρκωτικών
Το Μεξικό έχει δώσει την άδεια και έχει τον έλεγχο για τις πτήσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο του ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις των εμπόρων ναρκωτικών, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της χώρας.
Το Μεξικό έχει δώσει την άδεια για πτήσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο του ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις των εμπόρων ναρκωτικών, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της χώρας.
Η πληροφορία δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ των New York Times την Τετάρτη.
Όπως διευκρίνισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Μεξικού οι πτήσεις έγιναν σε συγκεκριμένες περιστάσεις, κατά μήκος των συνόρων, μετά από παράκληση του Μεξικού.
Τονίζει πάντως το Μεξικό ότι η επιχείρηση είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του καθώς καθορίζει το χρόνο, τα μέσα και τους λόγους.
Το Συμβούλιο αναφέρει ακόμα ότι οι επιχειρήσεις είναι επιτυχημένες και έχουν πετύχει πολλούς από τους στόχους τους.
Τα σύνορα των δύο χωρών εκτείνονται σε μήκος μεγαλύτερο των 3.000 χιλιομέτρων και, παρά την φύλαξη και από τις δύο πλευρές, είναι γεμάτα περάσματα που εκμεταλλεύονται έμποροι ναρκωτικών και διακινητές.
Την ίδια ώρα μαίνεται στο Μεξικό πόλεμος μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών. Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι (πολίτες, αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη συμμοριών) έχουν σκοτωθεί από το 2006 ως σήμερα, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ουκρανία: Ένας νεκρός, έξι τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Ουκρανική επίθεση στο Βόλγκογκραντ
- Σπείρα με δράση σε όλη τη χώρα – Η στιγμή που γυναίκα αγκαλιάζει ηλικιωμένο και του αρπάζει την αλυσίδα [βίντεο]
- Συνεχίζεται η πτώση των τιμών στο πετρέλαιο, ενώ η υποχωρεί η ανησυχία για σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν
- Ποια είναι τα εμβόλια που, μπορεί να προκαλέσουν σαρκώματα στη γάτα;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκό στη Euroleague, αλλά και Μίλαν, Ντόρτμουντ, Τσέλσι
- Η πραγματική πρόκληση στα ελληνοτουρκικά



