Ψάρι μπακαλιάρος με σούπα
Ψάρι μπακαλιάρος με σούπα (μερίδες έξι)
Υλικά
-1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
-1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι σούπας
-100γρ. καρότα χοντροκομμένα
-100γρ. σέλινο χοντροκομμένο
-200 γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα
-6 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
-1 αβγό ολόκληρο και 2 ασπράδια αβγού
-1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-1 κουταλιά γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά γλυκού άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, τον κόβετε σε έξι μερίδες, τον ξεπλένετε καλά και
τον βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε τα χορταρικά (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια),
το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια
φωτιά 25 περίπου λεπτά. Στραγγίζετε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε το
ρύζι και αφήνετε να βράσει μέχρι να γίνει όσο σκληρό εσείς θέλετε. Κατόπιν ετοιμάζετε
το αβγολέμονο ως εξής: χτυπάτε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και δύο,
τρεις κουταλιές της σούπας ζωμό. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι το αβγολέμονο
ανακατεύοντας συνέχεια δύο, τρία λεπτά και δένετε σε σιγανή φωτιά τη σούπα με
κορν φλάουερ. Σερβίρετε το ψάρι κρύο και τη σούπα ζεστή.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 410 |
| Πρωτεΐνες | 34.7gr |
| Λίπος | 15.6gr |
| Υδατάνθρακες | 32.6gr |
| Χοληστερίνη | 130mg |
health.in.gr
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια και ψάχνει την 5η σερί νίκη του στη Euroleague
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
