Ψάρι μπακαλιάρος με σούπα (μερίδες έξι)

Υλικά

-1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
-1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι σούπας
-100γρ. καρότα χοντροκομμένα
-100γρ. σέλινο χοντροκομμένο
-200 γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα
-6 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
-1 αβγό ολόκληρο και 2 ασπράδια αβγού
-1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-1 κουταλιά γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά γλυκού άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, τον κόβετε σε έξι μερίδες, τον ξεπλένετε καλά και
τον βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε τα χορταρικά (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια),
το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια
φωτιά 25 περίπου λεπτά. Στραγγίζετε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε το
ρύζι και αφήνετε να βράσει μέχρι να γίνει όσο σκληρό εσείς θέλετε. Κατόπιν ετοιμάζετε
το αβγολέμονο ως εξής: χτυπάτε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και δύο,
τρεις κουταλιές της σούπας ζωμό. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι το αβγολέμονο
ανακατεύοντας συνέχεια δύο, τρία λεπτά και δένετε σε σιγανή φωτιά τη σούπα με
κορν φλάουερ. Σερβίρετε το ψάρι κρύο και τη σούπα ζεστή.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 410
Πρωτεΐνες 34.7gr
Λίπος 15.6gr
Υδατάνθρακες 32.6gr
Χοληστερίνη 130mg

health.in.gr