Ψάρι γλώσσα με άσπρη σάλτσα (μερίδες τέσσερις)

Υλικά

-6ΟΟγρ. φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
-2 κουταλιές της σούπας λάδι
-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
-100γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι
-1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
-1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
-1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Πλένετε τις γλώσσες, τις αλατίζετε και τις τρίβετε με το μείγμα μαϊντανού,
σκόρδου και τη μία κουταλιά λάδι. Για τη σάλτσα: σοτάρετε το κρεμμύδι με τη
δεύτερη κουταλιά λάδι, προσθέτετε το κρασί, νερό και πιπέρι και τη βράζετε με
ανοιχτή κατσαρόλα για 15-20 λεπτά. Ψήνετε τα φιλέτα σε τεφάλ ή στην ψηστιέρα
και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 200
Πρωτεΐνες 24gr
Λίπος 8,1gr
Υδατάνθρακες 4,1gr
Χοληστερίνη 78mg

health.in.gr