Μοσχάρι μπουργκινιόν (μερίδες έξι)

Υλικά

-1 κιλό μοσχάρι χωρίς ορατό λίπος κομμένο σε μικρούς κύβους
-200γρ. καρότα σε χονδροκομμένες ροδέλες
-200γρ. κρεμμυδάκια μικρά (κουκάρι)
-300γρ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-200γρ. μανιτάρια κομμένα στα δύο
-1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 κοφτή κουταλιά αλάτι
-1 κουταλιά γλυκού μαύρο φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μέτρια φωτιά το μοσχαράκι να ροδίσει με το ελαιόλαδο πέντε περίπου
λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμυδάκια καθαρισμένα, μανιτάρια,
καρότα) ανακατεύοντας συνεχώς πέντε λεπτά. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε
τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το ανάλογο νερό και αφήνετε
το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μιάμιση ώρα περίπου.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 518
Πρωτεΐνες 33,8gr
Λίπος 37,6gr
Υδατάνθρακες 9,3gr
Χοληστερίνη 149mg

health.in.gr