Μοσχάρι μπουργκινιόν
Μοσχάρι μπουργκινιόν (μερίδες έξι)
Υλικά
-1 κιλό μοσχάρι χωρίς ορατό λίπος κομμένο σε μικρούς κύβους
-200γρ. καρότα σε χονδροκομμένες ροδέλες
-200γρ. κρεμμυδάκια μικρά (κουκάρι)
-300γρ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
-200γρ. μανιτάρια κομμένα στα δύο
-1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 κοφτή κουταλιά αλάτι
-1 κουταλιά γλυκού μαύρο φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μέτρια φωτιά το μοσχαράκι να ροδίσει με το ελαιόλαδο πέντε περίπου
λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμυδάκια καθαρισμένα, μανιτάρια,
καρότα) ανακατεύοντας συνεχώς πέντε λεπτά. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε
τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το ανάλογο νερό και αφήνετε
το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μιάμιση ώρα περίπου.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 518 |
| Πρωτεΐνες | 33,8gr |
| Λίπος | 37,6gr |
| Υδατάνθρακες | 9,3gr |
| Χοληστερίνη | 149mg |
health.in.gr
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Πόσο κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Προδημοσίευση του βιβλίου του Σαρκοζί: «Προσευχήθηκα να μπορέσω να σηκώσω τον σταυρό μου»
- LIVE: Βόλος – Κηφισιά
- Πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Χημικά και προσαγωγές
- Πώς να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος τον χειμώνα χωρίς να κρυώνεις

