Μοσχαράκι με αγκινάρες
Μοσχαράκι με αγκινάρες (μερίδες έξι)
Υλικά
-1 κιλό μοσχάρι, κιλότο κατά προτίμηση, χωρίς ορατό λίπος, κομμένο σε κύβους
-12 καρδιές αγκινάρας, κατεψυγμένες ή φρέσκες
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονσέρβας, ξεφλουδισμένες και κομμένες
-Μισό φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
-1/4 της κουταλιάς του γλυκού ρίγανη
-Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε επίπεδη κατσαρόλα τσιγαρίζετε το σκόρδο με το λάδι. Αφαιρείτε το σκόρδο,
βάζετε το κρέας και το ροδίζετε. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, τη ρίγανη,
το αλατοπίπερο και, προς το τέλος, τις αγκινάρες. Ψήνετε 80-90 λεπτά.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 467 |
| Πρωτεΐνες | 35,7gr |
| Λίπος | 28,4gr |
| Υδατάνθρακες | 15,5gr |
| Χοληστερίνη | 150mg |
health.in.gr
- Πέλλετ: Ποιους συμφέρει περισσότερο η θέρμανση
- ΗΠΑ: Το πρώτο χάσμα φιλοδοξίας σε μία δεκαετία – Γιατί οι γυναίκες «απομακρύνονται» από τις προαγωγές
- Δολοφονία τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων αποφάσισε το δικαστήριο
- Στη δίνη τριών συνεχόμενων κακοκαιριών επί 18 μέρες 28 νομοί της χώρας- «Δεν είναι συνηθισμένο το φαινόμενο»
- Η πρώτη φωτογραφία του Σαλάχ μετά το ξέσπασμα με τον Σλοτ (pic)
- Αγρότες: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα – Τους απειλεί με αυτόφωρο




