«Κρατείστε τη θρησκεία σας» ζήτησε ο Νταβούτογλου από τη μουσουλμανική μειονότητα
Σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στον Εχίνο Ξάνθης μίλησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή. Να είστε μονοιασμένοι και να διατηρείτε τη θρησκεία και τις παραδόσεις τους ζήτησε από τους κατοίκους.
Σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στον Εχίνο Ξάνθης μίλησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή.
Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής προσέφεραν λουλούδια στον στον κ.Νταβούτογλου και στη σύζυγό του και θυσίασαν προς τιμή του ένα αρνί σύμφωνα με το παλιό έθιμο για τους φιλοξενούμενους που επισκέπτονται πρώτη φορά την περιοχή.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι ήταν παλιά του επιθυμία να επισκεφθεί τον Εχίνο και αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, τους συνέστησε «να είναι μονοιασμένοι» και να διατηρήσουν τη θρησκεία και τις παραδόσεις τους.
Επανέλαβε ότι θα πρέπει ως Έλληνες πολίτες και ως Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και να είναι ενεργοί σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και δημόσιας ζωής. Υπογράμμισε ότι «το καλό κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αποβαίνει και προς όφελός τους» και αναφέρθηκε στις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.
Νωρίτερα στην Κομοτηνή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ και επισκέφτηκε τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».
Ο κ. Νταβούτογλου θα διανυκτερεύσει στην Καβάλα και την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυρκαγιά σε ρωσικό λιμάνι μετά από επιδρομή drones
- Έρευνα: Τι σχέση έχoυν οι ασκήσεις cardio με τη μνήμη;
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα
- Πέντε ηγέτες που αναγεννώνται από τις στάχτες τους – Νετανιάχου, Πούτιν, Μερτς, Σάντσεθ, Μακρόν
- Η μια ερώτηση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στη σχέση
- Γκαλίπ Νταλάι: «Η ΕΕ δεν μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο»
