
Ανάσα στην χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη με άνοδο 1,02%
Ανοδική αντίδραση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά τη χθεσινή έντονη υποχώρηση, καθώς αναπτερώνεται το ηθικό και επανακάμπτουν -έστω και δειλά- οι προσδοκίες για αποτελεσματικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.541,02 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,02%, ενώ ενισχυμένος έκλεισε και ο τραπεζικός δείκτης (+2,15%).
Ανοδική αντίδραση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά τη χθεσινή έντονη υποχώρηση, καθώς αναπτερώνεται το ηθικό και επανακάμπτουν -έστω και δειλά- οι προσδοκίες για αποτελεσματικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.541,02 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,02%, ενώ ενισχυμένος έκλεισε και ο τραπεζικός δείκτης (+2,15%).
Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.556,52 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,03%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 86,264 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,07% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,39%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+4,19%), της Ελλάκτωρ (+4,18%), του ΤΤ (+2,57%) και της Alpha Bank (+2,35%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν μόνο οι μετοχές της MIG (-1,27%), του ΟΠΑΠ (-0,32%) και της Βιοχάλκο (-0,25%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών +2,15% και των Κατασκευών +1,95%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας -13,11% και του Εμπορίου -0,86%.
97 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 52 πτωτικά και 50 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Σάνυο +10,00%, Μοχλός +10,00%, Imperio +9,38% και Ικτίνος +7,25%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Alapis -26,09%, Ελεύθερη Τηλεόραση -17,81%, Ατλάντικ-15,38% και Μύλοι Σαραντόπουλος -9,70%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στον Ευαγγελισμό και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη – Τι λέει ο γιατρός του
- Το τέλος του τυχαίου: Γιατί οι ψηφιακές σου επιλογές είναι απλώς μια ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης
- Ο πρώτος διαιτητής που απέβαλε τον Μέσι θα σφυρίξει ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
- Λαμία: Ιδιοκτήτης καφετέριας έβαλε τέλος στη ζωή του – Τον βρήκε απαγχονισμένο η υπάλληλος του καταστήματος
- ΠΑΟΚ – Άρης Betsson 88-77: Πήρε το ντέρμπι με σούπερ Μπέβερλι ο «δικέφαλος» (vids)
- Christina O: Πάθη, προδοσίες και η κατάρα της Κάλλας – Το πλωτό βασίλειο του Ωνάση έχει ιστορία

