Επί τάπητος στο Ευρωκοινοβούλιο η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και τα ευρω-ομόλογα
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσει την πρόταση για αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ ώστε να δημιουργηθεί στην Ευρωζώνη ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, ενώ παράλληλα επί τάπητος θα βρεθεί το σχέδιο ψηφίσματος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Άννυς Ποδηματά για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και την έκδοση ευρω-ομολόγων.
Κωστούλας Γεώργιος
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσει την πρόταση για αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ ώστε να δημιουργηθεί στην Ευρωζώνη ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, ενώ παράλληλα επί τάπητος θα βρεθεί το σχέδιο ψηφίσματος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Άννυς Ποδηματά για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και την έκδοση ευρω-ομολόγων.
Οι εκπρόσωποι όλων των μεγάλων Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκαν, σήμερα, Κ.Δευτέρα, υπέρ της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια συζήτησης, με επίκεντρο την έκθεση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά, για την καινοτόμο χρηματοδότηση, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με την έκθεση της κ. Ποδηματά, που θα τεθεί προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια, ζητείται, ουσιαστικά, η επιβολή φορολογίας στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου, όπως τόνισε η εισηγήτρια, να πληρώσουν και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, το μερίδιο τους στην κρίση.
Παράλληλα, με την έκθεση, ζητείται από την Κομισιόν και το Συμβούλιο, να προχωρήσουν στην έκδοση ευρω-ομολόγων, προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολο της προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας σ’ όλη την Ευρώπη.
Στην παρέμβαση του, ωστόσο, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Σεμέτα, συνέστησε υπομονή στο Ευρωκοινοβούλιο, μέχρι τους επόμενους μήνες, οπότε, όπως διαβεβαίωσε, η Κομισιόν θα έχει έτοιμες και θα τις γνωστοποιήσει, τις προτάσεις της για το θέμα της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και της έκδοσης ευρω-ομολόγων.
Γι’ αυτά τα θέματα, διευκρίνισε ο επίτροπος, θα πρέπει, προτού υπάρξουν οριστικές αποφάσεις, να ολοκληρωθούν οι μελέτες των επιπτώσεων που θα έχουν στην ευρωπαϊκή αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»
- Ο Έιντριεν Μπρόντι είναι σίγουρος ότι η τεχνητή νοημοσύνη «δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τα συναισθήματα»
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Προδημοσίευση του βιβλίου του Σαρκοζί: «Προσευχήθηκα να μπορέσω να σηκώσω τον σταυρό μου»

