Συγκέντρωση υπέρ των μεταναστών της Υπατίας στο ελληνικό προξενείο στο Παρίσι
Συγκέντρωση υπέρ των 300 μεταναστών της Υπατίας έγινε το σημέρι στο προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι. Περίπου 25 άτομα έφθασαν στο προξενείο όπου και ξεδίπλωσαν πανό διαμαρτυρίας για τους 300 απεργούς ζητώντας «την άμεση νομιμοποίηση».
Ρουμπάνης Απόστολος
Συγκέντρωση υπέρ των 300 μεταναστών της Υπατίας έγινε το σημέρι στο προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι. Περίπου 25 άτομα έφθασαν στο προξενείο όπου και ξεδίπλωσαν πανό διαμαρτυρίας για τους 300 απεργούς ζητώντας «την άμεση νομιμοποίηση».
Η ομάδα είχε συνάντηση με την πρόξενο Κατερίνα Κόικα στην οποία και παρέδωσαν ένα έγγραφο με τα αιτήματά τους.
Στο έντυπο που είναι γραμμένο στα γαλλικά, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι « η απεργία πείνας των 300 μεταναστών δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, αλλά την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ», που μετέτρεψε την Ελλάδα στο ‘Calais’ της Ευρώπης (αναφορά στο γαλλικό λιμάνι Pas de Calais, όπου συνωστίζονται εδώ και χρόνια μετανάστες που θέλουν να διασχίσουν την Μάγχη.
Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στο προξενείο περίπου μία ώρα μετά δε τη συνάντηση με την πρόξενο και την παράδοση του εγγράφου αποχώρησαν χωρίς επεισόδια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλά πήγε αυτό: Το χειρότερο πέναλτι «Πανένκα» της σεζόν είναι γεγονός (vid)
- Επαναπατρίζονται αρχαιότητες της εταιρείας Robin Symes από το Λονδίνο
- Νέα Ζηλανδία: Βίντεο από την στιγμή της κατολίσθησης που έθαψε μεγάλο τμήμα ενός κάμπινγκ – Δύο νεκροί
- Αποτυπώματα χεριών στην Ινδονησία ίσως είναι οι αρχαιότερες βραχογραφίες του κόσμου
- Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Αντίνο ο Παναθηναϊκός (vid, pic)
- Ελευθερία ή επαγγελματική ευκαιρία; Το plan b του Μπρούκλιν Μπέκαμ πίσω από το ξέσπασμά του

