
Με άνοδο 0,33% έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ενόψει των αποφάσεων των ηγετών της ΕΕ για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, στάση αναμονής χαρακτήρισε τις κινήσεις των επενδυτών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εικόνα που αποτυπώνεται στη μικρή άνοδο της αγοράς και στην υποχώρηση της αξία των συναλλαγών σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.585,85 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,33%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε μικρή άνοδο 0,17%.
Ενόψει των αποφάσεων των ηγετών της ΕΕ για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, στάση αναμονής χαρακτήρισε τις κινήσεις των επενδυτών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εικόνα που αποτυπώνεται στη μικρή άνοδο της αγοράς και στην υποχώρηση της αξία των συναλλαγών σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.585,85 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,33%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε μικρή άνοδο 0,17%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,043 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε ανεπαίσθητα σε ποσοστό 0,01% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,79%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+3,51%), της Coca Cola 3E (+2,93%) και της MIG (+1,20%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,21%), της Τιτάν (-1,78%) και της Μυτιληναίος (-1,13%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των τροφίμων +2,82% και των Προσωπικών Προϊόντων +2,80%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χημικών -2,56% και της Τεχνολογίας -1,37%.
Συνολικά 58 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 89 πτωτικά και 58 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τεχνικές Εκδόσεις +15,91%, Imperio +11,54%, Σέλμαν (κο) +10,00% και Γιουρομπρόκερς +10,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ελεύθερη Τηλεόραση -17,78%, Olympic Catering -9,76%, Καραμολέγκος -9,46% και Sprider Stores -9,41%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διήμερη εκεχειρεία 8-9 Μαΐου κήρυξε ο Πούτιν – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι
- Axios: Ο Ντόναλντ Τραμπ κουράστηκε με το αδιέξοδο – Είναι έτοιμος να ξεκινήσει πάλι πόλεμο
- Δημοσκόπηση: Χωρίς «φρένο» η καθοδική πορεία της ΝΔ – Ανεβασμένο το ΠΑΣΟΚ, κερδίζει πόντους το «κόμμα Τσίπρα»
- «May the Force be with you»: Γιατί γιορτάζουμε στις 4 Μαΐου τα Star Wars σε όλο τον κόσμο
- Συνελήφθησαν 22 οδηγοί σε εντατικούς ελέγχους της Τροχαίας – Οι τρεις ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ
- The Sopranos: Από τη Serie A στη Super League δύο διαιτητές και ένα σκάνδαλο… δρόμος (vids)


