
Πολιτικές διεργασίες για την μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική
Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με συναδέλφους του υπουργούς με αντικείμενο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντάται αργά το μεσημέρι με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη και αργότερα το απόγευμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη. Την Τετάρτη οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων και την Πέμπτη με τους παραγωγικούς φορείς.
Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με συναδέλφους του υπουργούς με αντικείμενο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντάται αργά το μεσημέρι με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη και αργότερα το απόγευμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη.
Στις υπουργικές συνεργασίες εξετάζεται το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο και η έκθεση μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής που συντάσσει η κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2012 – 2014.
Η έκθεση στρατηγικής θέτει ετήσια ανώτατα όρια δαπανών για τα επιμέρους αρμόδια υπουργεία και στόχους δημοσιονομικού ισοζυγίου για όλους τους φορείς γενικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014 και προσδιορίζει τα μέτρα που θα ληφθούν προς υποστήριξη αυτών των στόχων.
Οι δράσεις που θα στηρίξουν την μεσοπρόθεσμη στρατηγική θα διατυπωθούν σε σχέδια που θα καλύπτουν διάφορους τομείς και περιοχές δημοσίων δαπανών. Όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, τα εν λόγω μέτρα ύψους 8% του ΑΕΠ θα σχεδιασθούν με στόχο τη διατήρηση ενός πλέγματος κοινωνικής ασφάλειας και θα περιορίζουν την επίπτωση της δημοσιονομικής προσαρμογής στην ανάπτυξη.
Η έκθεση μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής θα δημοσιευθεί για διαβούλευση στο τέλος Μαρτίου, θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν τα μέσα Απριλίου και θα ψηφισθεί από το Κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Μαϊου. Θα αποτελέσει δε τη βάση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2012.
Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου θα έχει συνάντηση για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ενώ την Πέμπτη θα ενημερώσει για τους στόχους της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής τους παραγωγικούς φορείς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 114-102 παρ. (96-96 κ.δ): Δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε το 1-0
- Έμπολα: ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς ανακοίνωσαν κοινά μέτρα προστασίας
- Προχωρά σε τηλεφωνικές κλήσεις η ΑΑΔΕ για χρέη – Τι πρέπει να προσέξετε
- Ελβετία: Τρομοκρατική ενέργεια για την αστυνομία η επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό
- Εξαφανίστηκε 17χρονη από χώρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη
- Κουφονικολάκου για ΕΛΑΣ: Διαφανή τα οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους – Ο κ. Γεωργιάδης να μας φέρει το φάκελο για τα χρέη των 530 εκατ. ευρώ της ΝΔ
