Πυρετός προετοιμασιών για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς έχει σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Η έκθεση μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής θα δημοσιευθεί για διαβούλευση στο τέλος Μαρτίου, θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν τα μέσα Απριλίου και θα ψηφισθεί από το Κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Μαϊου. Θα αποτελέσει, δε, τη βάση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2012.
Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς έχει σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδη.
Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας Χ.Παμπούκη.
Τόσο στις σημερινές συναντήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και στις χθεσινές συνεργασίες που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών Γ.Ραγκούση και Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου θα εξετασθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο και η έκθεση μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής που συντάσσει η Κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2012 – 2014.
Η έκθεση στρατηγικής θα θέτει ετήσια ανώτατα όρια δαπανών για τα επιμέρους αρμόδια υπουργεία και στόχους δημοσιονομικού ισοζυγίου για όλους τους φορείς γενικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014. Επίσης θα ορίζει τα μέτρα που θα ληφθούν προς υποστήριξη αυτών των στόχων.
Τα μέτρα που θα στηρίξουν την μεσοπρόθεσμη στρατηγική θα διατυπωθούν σε σχέδια που θα καλύπτουν διάφορους τομείς και περιοχές δημοσίων δαπανών. Όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, τα εν λόγω μέτρα ύψους 8% του ΑΕΠ θα σχεδιασθούν με στόχο τη διατήρηση ενός πλέγματος κοινωνικής ασφάλειας και θα περιορίζουν την επίπτωση της δημοσιονομικής προσαρμογής στην ανάπτυξη.
Η έκθεση μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής θα δημοσιευθεί για διαβούλευση στο τέλος Μαρτίου, θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν τα μέσα Απριλίου και θα ψηφισθεί από το Κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Μαϊου. Θα αποτελέσει δε τη βάση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (pic)
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων

