Προβάδισμα Ν.Σαρκοζί στους κόλπους της ευρύτερης δεξιάς για τις προεδρικές του 2012
Ο Νικολά Σαρκοζί διατηρεί προβάδισμα μεταξύ των υποψηφίων της ευρύτερης δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές του 2012, σύμφωνα τουλάχιστον με την έρευνα της CSA, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Liberation.
Ρουμπάνης Απόστολος
Ο Νικολά Σαρκοζί διατηρεί προβάδισμα μεταξύ των υποψηφίων της ευρύτερης δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές του 2012, σύμφωνα τουλάχιστον με την έρευνα της CSA, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Liberation.
Ωστόσο, από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 59% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να δει τον νυν πρόεδρο στα ψηφοδέλτια του 2012 για τον νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Στους κόλπους της ευρύτερης δεξιάς το 69% θα ήθελε να τον δει υποψήφιο, έναντι 29% που δηλώνει το αντίθετο.
Σε περίπτωση που ο Σαρκοζί δεν ήταν υποψήφιος, το 62% εκφράζει προτίμηση για τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, το 18% προτιμά τον γγ του UMP Ζαν Φρανσουά Κοπέ και το 13% τον πρώην υπουργό Ζαν Λουί Μπορλού.
Εάν όντως ήταν και πάλι υποψήφιος, ο Νικολά Σαρκοζί θα έχανε στον πρώτο γύρο από τον Ντομινίκ Στρος-Καν (23% έναντι 28% για τον νυν διευθυντή του ΔΝΤ), ενώ η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα ερχόταν τρίτη με 13%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ωρα της Γης 2026: Επιστρέφει το Σάββατο 28 Μαρτίου και με μια πρωτότυπη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο
- Χιλή: Ο πρόεδρος Καστ αποσύρει την υποστήριξη στην προκατοχό του Μπατσελέτ για το αξίωμα της ΓΓ το ΟΗΕ
- Η άνοδος του πετρελαίου «εκτοξεύει» και τη ζάχαρη
- Πετρέλαιο: Μειώνονται οι τιμές του WTI και του Μπρεντ στις ασιατικές αγορές
- Κένυα: Βρέθηκαν 32 πτώματα σε ομαδικό τάφο, ανάμεσά τους «25 νηπίων»
- Ιράν: Ο Μακρόν συνομιλεί με τον Πεζεσκιάν και απευθύνει έκκληση για διαπραγματεύσεις