Οι Τεξανοί ψηφίζουν υπέρ της οπλοφορίας στους χώρους των πανεπιστημίων
Μετά τη νίκη του λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, ένας νέος νόμος, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί πανηγυρικά στην πολιτεία του Τέξας, θα επιτρέπει στο εξής την οπλοφορία στους χώρους των πανεπιστημίων.
Παστρικού Ελισάβετ
Μετά τη νίκη του λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, ένας νέος νόμος, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί πανηγυρικά στην πολιτεία του Τέξας, θα επιτρέπει στο εξής την οπλοφορία στους χώρους των πανεπιστημίων.
Ξεχνώντας τις πολυάριθμες περιπτώσεις διαταραγμένων μαθητών, που έχουν εμφανιστεί σε σχολεία ή πανεπιστήμια οπλισμένοι σαν αστακοί, σπέρνοντας τον πανικό και σκοτώνοντας αδιακρίτως, ο νέος νόμος θα σημαίνει ότι τα 38 δημόσια πανεπιστήμια της πολιτείας, στα οποία φοιτούν μισό εκατομμύριο φοιτητές θα πρέπει να επιτρέπουν στου φοιτητές να φέρνουν στο μάθημα και τα όπλα τους, αν θέλουν.
Αν η επίμαχη νομοθεσία περάσει, όπως αναμένεται, η πολιτεία του Τέξας θα γίνει μόλις η δεύτερη αμερικανική πολιτεία μετά την Γιούτα, που θα υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο.
Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 20 πολιτείες έχουν απορρίψει παρόμοιες προτάσεις, οι οποίες έγιναν μετά το μακελειό σε Τεχνολογική Σχολή της Βιρτζίνια, το 2007, όταν ένας μαθητής δολοφόνησε 32 άτομα.
Μέχρι στιγμής, τόσο τα πανεπιστήμια, όσο και οι εκκλησίες και οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να απαγορεύουν την οπλοφορία στις εγκαταστάσεις τους. Η οπλοκατοχή σε πανεπιστημιακά κτίρια, κοιτώνες και περιβάλλοντες χώρους απαγορεύεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Πολλοί νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων σε 16 χωριά
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου