Παραιτήθηκε ο Χρίστος Γεραρής από την προεδρία της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων
Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρίστος Γεραρής. Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, ο κ. Γεραρής μπορεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου της Αρχής έως τις αρχές Απριλίου, προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρίστος Γεραρής.
Ο κ. Γεραρής υπέβαλε την παραίτησή του στις 8 Φεβρουαρίου στον πρόεδρο της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και στον πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Έπειτα από τριετή θητεία, ο κ. Γεραρής παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να ασκεί με πλήρη απασχόληση τα καθήκοντά του. Η θητεία στην Αρχή είναι τετραετής με δυνατότητας ανανέωσης.
Ωστόσο, ο παραιτηθείς πρόεδρος δήλωσε ότι παραμένει διαθέσιμος για να συμμετάσχει στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα συσταθεί για την αλλαγή του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή (Θεσμών και Διαφάνειας) για τη βελτίωση του νόμου για τις ανεξάρτητες αρχές.
Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, ο κ. Γεραρής μπορεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου της Αρχής έως τις 8 Απριλίου 2011, προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Microsoft αναζητά νέα ζωή μετά το ειδύλλιο με την OpenaAI
- Δήμος Πειραιά: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Στα λευκά η Εύβοια – Σε ποια χωριά χιονίζει (φωτογραφίες και βίντεο)
- Τι είπε ο Πέδρο Μαρτίνεθ για τη νίκη της Βαλένθια επί της Παρτιζάν
- Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη
- Εφορία: Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις για περισσότερους φορολογούμενους

