Επανεκλογή του προέδρου της Ουγκάντας δείχνουν τα αποτελέσματα
Νίκη με τεράστια διαφορά δίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στον πρόεδρο της Ουγκάντα Φιοουερί Μουσέβενι, σύμφωνα με τα οποία συγκεντρώσει το 68% των ψήφων και εκλέγεται για τέταρτη φορά στην προεδρία της χώρας. Ο κύριος αντίπαλός του, που έπεται με 26%, καταγγέλλει νοθεία και αρνείται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.
Νίκη με τεράστια διαφορά δίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στον πρόεδρο της Ουγκάντα Φιοουερί Μουσέβενι, σύμφωνα με τα οποία συγκεντρώσει το 68% των ψήφων και εκλέγεται για τέταρτη φορά στην προεδρία της χώρας. Ο κύριος αντίπαλός του Κίτζα Μπεσίγκιε, που έπεται με 26%, καταγγέλλει νοθεία και αρνείται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.
Πολλοί κάτοικοι της Ουγκάντας θεωρούν ότι η διαφθορά στη χώρα είναι εκτεταμένη, ενώ η υποδομή και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανεπαρκείς. Άλλοι σέβονται τον πρόεδρο Μουσέβενι για τη συμβολή του στην εγκαθίδρυση της σταθερότητας σε μία χώρα που έχει γνωρίσει δεσπότες σαν τον Ιντί Αμίν.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα αποτελέσματα των εκλογών» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπεσίγκιε, λέγοντας πως «απορρίπτουμε την εξουσία του Μουσέβενι και κάθε πρόσωπο που θα μπορούσε να διορίσει».
Ο Μπεσίγκιε έχει διαβεβαιώσει ότι αυτός και ο συνασπισμός του θα κάνουν «διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, τους θρησκευτικούς ηγέτες, την κοινωνία των πολιτών και το λαό για να προσδιορίσουν πως θα θέσουν τέρμα στην παράνομη κυβέρνηση που θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία».
«Θα εξακολουθήσουμε να ενημερώνουμε τη χώρα για την επόμενη φάση» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Τζόκοβιτς στους Λέικερς! ΛεΜπρόν και Ντόντσιτς υποδέχθηκαν τον κορυφαίο τενίστα (vids)
- Η Αμάντα Σέιφριντ πιστεύει ότι «ο σοσιαλισμός είναι μια υπέροχη ιδέα»
- Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – «Θα βομβαρδίζουμε όλα τα πλοία» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
- Παν. Δουδωνής για Μέση Ανατολή: Η χώρα θέλει σοβαρότητα – Μαζέψτε τον υπουργό σας, Άδωνι Γεωργιάδη
- Σπανάκης: Οι δήμοι στην πρώτη γραμμή για μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών
- Ποια είναι η εμβέλεια των πυραύλων του Ιράν – Φτάνουν μέχρι την Ευρώπη;
