Επανεκλογή του προέδρου της Ουγκάντας δείχνουν τα αποτελέσματα
Νίκη με τεράστια διαφορά δίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στον πρόεδρο της Ουγκάντα Φιοουερί Μουσέβενι, σύμφωνα με τα οποία συγκεντρώσει το 68% των ψήφων και εκλέγεται για τέταρτη φορά στην προεδρία της χώρας. Ο κύριος αντίπαλός του, που έπεται με 26%, καταγγέλλει νοθεία και αρνείται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.
Νίκη με τεράστια διαφορά δίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στον πρόεδρο της Ουγκάντα Φιοουερί Μουσέβενι, σύμφωνα με τα οποία συγκεντρώσει το 68% των ψήφων και εκλέγεται για τέταρτη φορά στην προεδρία της χώρας. Ο κύριος αντίπαλός του Κίτζα Μπεσίγκιε, που έπεται με 26%, καταγγέλλει νοθεία και αρνείται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.
Πολλοί κάτοικοι της Ουγκάντας θεωρούν ότι η διαφθορά στη χώρα είναι εκτεταμένη, ενώ η υποδομή και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανεπαρκείς. Άλλοι σέβονται τον πρόεδρο Μουσέβενι για τη συμβολή του στην εγκαθίδρυση της σταθερότητας σε μία χώρα που έχει γνωρίσει δεσπότες σαν τον Ιντί Αμίν.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα αποτελέσματα των εκλογών» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπεσίγκιε, λέγοντας πως «απορρίπτουμε την εξουσία του Μουσέβενι και κάθε πρόσωπο που θα μπορούσε να διορίσει».
Ο Μπεσίγκιε έχει διαβεβαιώσει ότι αυτός και ο συνασπισμός του θα κάνουν «διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, τους θρησκευτικούς ηγέτες, την κοινωνία των πολιτών και το λαό για να προσδιορίσουν πως θα θέσουν τέρμα στην παράνομη κυβέρνηση που θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία».
«Θα εξακολουθήσουμε να ενημερώνουμε τη χώρα για την επόμενη φάση» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ: Μετανάστες που είχαν λάβει ειδικό καθεστώς προσωρινής προστασίας κινδυνεύουν με απέλαση
- Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον για τον τραυματισμό της στους Ολυμπιακούς: «Δεν μετανιώνω» (vid, pic)
- SpaceX: O Μασκ αλλάζει προτεραιότητα – Σχεδιάζει «πόλη στη Σελήνη» πριν επεκταθεί στον Άρη
- Ανεξαρτητοποιήθηκε με αιχμές η Έλενα Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας – Μένει με πέντε βουλευτές το κόμμα
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο σοκ – Άγριος ξυλοδαρμός 62χρονου από πατέρα ανηλίκου που είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του
- «Εμφύλιος» ΑΕΚ – Καρδίτσα στο BCL, με Μπεσίκτας στο Eurocup ο Πανιώνιος

