Επιστροφή στα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από δύο διορθωτικές συνεδριάσεις. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.669,82 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,98%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 134,433 εκατ. ευρώ.
Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά από δύο διορθωτικές συνεδριάσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.669,82 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,98%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 134,433 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σημαντικά σε ποσοστό 3,52% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 2,26%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της MIG(+5,63%), της Μυτιληναίος(+4,97%), της Jumbo(+3,85%), του ΟΤΕ (+3,18%), της Marfin Popular Bank(+2,83%) και της Εθνικής (+2,67%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-3,02%), της Πειραιώς (-1,22%) και της Coca Cola 3E(-1,19%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης +8,62%, του Εμπορίου+6,94% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών +5,34%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδιών -2,62% και των Τροφίμων -1,12%.
Συνολικά, 122 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 53 πτωτικά και 38 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπήτρος +18,75%, Imperio+15,38%, Αφοί Κορδέλλου +14,29% και ΔΟΛ +12,77%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εδραση -12,50%, Βαρβαρέσος -1,76%, Κούμπας -10,00% και Μοχλός -9,09%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Εξέδωσε στις ΗΠΑ 37 φερόμενα ως μέλη συμμοριών
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων