Το καφενείο Πικιώνη στου Φιλοπάππου «υιοθετεί» ο δήμος Αθηναίων
Θα επαναλειτουργήσει το καφενείο του Πικιώνη στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοππάπου, μετά από σχετικό ψήφισμα που έκανε δεκτό ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Το ψήφισμα κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», Γιώργος Αμυράς.
Θα επαναλειτουργήσει το καφενείο του Πικιώνη στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοππάπου, μετά από σχετικό ψήφισμα που έκανε δεκτό ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Το ψήφισμα κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», Γιώργος Αμυράς.
Σύμφωνα με το ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ζητά να διαχωριστεί η αποκατάσταση και συντήρηση του καφενείου από τη λειτουργία του και ζητά τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου στη διαμόρφωση των όρων λειτουργία του καφενείου.
Προτείνεται, δηλαδή, να λειτουργήσει με ποιοτικά κριτήρια στους όρους τους διαγωνισμού, που θα εξασφαλίζουν σεβασμό προς τον αρχαιολογικό χώρο, το μνημείο και το πνεύμα του αρχιτέκτονα, χαμηλές τιμές προϊόντων, ελεύθερη πρόσβαση των περιπατητών του λόφου στο στέγαστρο του καφενείου, χωρίς την υποχρέωση κατανάλωσης και χωρίς κρατήσεις του χώρου για κέτερινγκ και δεξιώσεις.
Ο κ. Αμυράς, εξάλλου, σε σχέση με την ανακαίνιση του καφενείου πρότεινε να γίνει τηλεμαραθώνιος με συνδιοργάνωση της ΕΡΤ και του 9,84, ενώ για το θέμα της λειτουργίας του έκανε και πρόταση να ανατεθεί σε συνεταιρισμό ανέργων. Η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης συμφώνησε με το συγκεκριμένο ψήφισμα.
Το θέμα τέθηκε καθώς, σύμφωνα με το ψήφισμα, «η Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» εξ ονόματος του ΕΟΤ προτίθεται να δημοπρατήσει από κοινού την αποκατάσταση και τη λειτουργία του καφενείου με όρους που «ισοπεδώνουν την ιδιαιτερότητα του καλλιτεχνήματος και στερούν την πόλη της Αθήνας από έναν μοναδικό χώρο τέχνης και αναψυχής».
Ο κ. Αμυράς κατέθεσε στα πρακτικά και επιστολή της Αγνής Πικιώνη, που συμφωνεί με την κατεύθυνση του ψηφίσματος.
*Υπενθυμίζεται ότι έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς) μέχρι τις 13 Μαρτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
- Μυτιλήνη: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442