Δωρεάν παροχή Κοινωνικού Λειτουργού σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας
Αθήνα: O Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας ενισχύει περαιτέρω το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει τόσο στα άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας όσο και στο περιβάλλον τους ξεκινώντας συνεργασία με Κοινωνική Λειτουργό.
Αθήνα: O Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας ενισχύει περαιτέρω το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει τόσο στα άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας όσο και στο περιβάλλον τους ξεκινώντας συνεργασία με Κοινωνική Λειτουργό.
Η Νάντια Ζιαγκουβά θα εργάζεται στα γραφεία του Συλλόγου με μερική απασχόληση και θα παρέχει στο εξής, δωρεάν, τηλεφωνική υποστήριξη και πληροφορίες, καθημερινά 11.00-13.00, στα τηλέφωνα του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ), είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2007 από τους ίδιους τους Πάσχοντες, με στόχο:
– Την παροχή συμπαράστασης και βοήθειας προς τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑμΣΚΠ) και τις οικογένειές τους.
– Την παροχή έγκυρης και έγκριτης ενημέρωσης προς όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, που αφορά τις εξελίξεις στον επιστημονικό και φαρμακευτικό τομέα, καθώς και την αποκατάσταση.
– Την υποδοχή των νεοδιαγνωσθέντων έτσι ώστε «η γνώση να γίνει δύναμη».
– Τη συμπαράσταση για την αντιμετώπιση των προσωπικών, εργασιακών, οικογενειακών δυσκολιών των ΑμΣΚΠ και του περιβάλλοντός τους.
– Την παροχή χώρου και η οργάνωση συναντήσεων για αλληλοϋποστήριξη και ενημέρωση των ΑμΣΚΠ, των οικογενειών τους αλλά και των φίλων τους.
– Τη συνεργασία με όλες τις ιατρικές και λοιπές επιστημονικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της νόσου.
– Τη λειτουργία ειδικών ομάδων προσφοράς ψυχολογικής υποστήριξης, φυσικοθεραπευτικών ασκήσεων κ.ά.
– Τη διεκδίκηση πάσης φύσεως προνοιακών παροχών, καθώς και τη νομοθετική κατοχύρωσή τους για τους πάσχοντες.
– Την παρέμβαση του ΣΑμΣΚΠ στα καθημερινά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη του.
Στο σύλλογο απευθύνονται τόσο πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας όσο και άνθρωποι από το περιβάλλον.
Στα τέσσερα σχεδόν χρόνια λειτουργίας του ο Σύλλογος δέχεται κλήσεις και υπολογίζεται ότι τα αιτήματα υπερβαίνουν τα 12.000, ενώ οι περισσότερες αναφορές γίνονται για πληροφορίες σχετικά με τη νόσο και για τις κάθε είδους παροχές προς τους πάσχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας αλλά και για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μπορείτε να επικοινωνείτε:
Τηλέφωνο: 210 9600131 & 213 2035323
Fax: 210 9600131
E-mail: sasmskp@otenet.gr
Web: http://www.msassociationhellas.org
health.in.gr
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
- Τουρκία: Πρόκληση του υπουργείου Άμυνας – Τι λέει για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις
- Κρητηνία: Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του αγοριού στη Ρόδο – Εντοπίστηκε καλά στη υγεία του
- Αρχεία Έπσταϊν: Τα email της Γκισλέιν Μάξγουελ με το «A» και οι σκιές γύρω από τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Χόλ: «Αυτον τον παίκτη πρέπει να σταματήσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βίρτους»


