
«Κατεβάζει ταχύτητα» η ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης
Αισθητά περιόρισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ύψος των κρατικών ομολόγων που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα, δαπανώντας 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 2,313 δισ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης. Η ΕΚΤ επιβράδυνε την αγορά ομολόγων μετά και τις επιτυχημένες δημοπρασίες Ισπανίας και Πορτογαλίας ενώ στις Βρυξέλλες εξετάζεται το σενάριο να δοθεί στο Ταμείο Στήριξης η δυνατότητα αγοράς ομολόγων.
Αισθητά περιόρισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ύψος των κρατικών ομολόγων που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα, δαπανώντας «μόλις» 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 2,313 δισ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα.
Η ΕΚΤ επιβράδυνε την αγορά ομολόγων μετά και τις επιτυχημένες δημοπρασίες Ισπανίας και Πορτογαλίας ενώ στις Βρυξέλλες εξετάζεται το σενάριο να δοθεί στο Ταμείο Στήριξης η δυνατότητα αγοράς ομολόγων.
Τα spread των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά τις επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων από την Πορτογαλία και την Ισπανία και εν μέσω ενδείξεων ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης κινούνται προς την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης.
Ο Κύπριος κεντρικός τραπεζίτης Αθανάσιος Ορφανίδης είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι η ΕΚΤ ίσως περιορίσει τις αγορές της εάν δοθεί στο ταμείο διάσωσης της ΕΕ η δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων, όπως σημειώνει το Reuters.
Η συνολική αξία των ομολόγων που έχει αγορά η ΕΚΤ από το Μάιο φτάνει τα 76,5 δισ. ευρώ. Ενδιάμεσα η ΕΚΤ είχε προχωρήσει σε διπλασιασμό των κεφαλαίων της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξαφανίστηκε 17χρονη από χώρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη
- Κουφονικολάκου για ΕΛΑΣ: Διαφανή τα οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους – Ο κ. Γεωργιάδης να μας φέρει το φάκελο για τα χρέη των 530 εκατ. ευρώ της ΝΔ
- Νετανιάχου: Έδωσε εντολή στον στρατό του Ισραήλ να καταλάβει το 70% της Γάζας
- Πόσα μένουν στην τσέπη από έναν ετήσιο μικτό μισθό 100.000 ευρώ μετά τη φορολογία σε όλη την Ευρώπη; – Η ελληνική «περίπτωση»
- Η Πάρις δεν νιώθει υποχρεωμένη να μιλάει για τον πατέρα της, Μάικλ Τζάκσον
- LIVE: Oλυμπιακός – ΑΕΚ

