Aπορριπτική η εισήγηση στον Αρειο Πάγο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
Απορριπτική είναι η εισήγηση τόσο του αρεοπαγίτη όσο και του εισαγγελέα προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ. Έξω από το κτίριο παραμένουν εκατοντάδες συμβασιούχοι. Μόλις έγινε γνωστή η εισήγηση, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν μπουκάλια προς το κτίριο. Η τελική απόφαση θα γίνει γνωστή μετά από δύο μήνες.
Απορριπτική είναι η εισήγηση, τόσο του αρεοπαγίτη όσο και του εισαγγελέα, Ιωάννη Τέντε, προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.
Έξω από το κτίριο παρέμειναν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, άρχισαν να πετούν μπουκάλια προς το κτίριο. Κατέβασαν μάλιστα και έκαψαν τη σημαία της ΕΕ που βρισκόταν στο προαύλιο.
Η κίνηση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.
Η υπόθεση αρχικά είχε οριστεί να συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συμβασιούχοι πυροσβέστες κ.λπ. άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ και για το λόγο αυτό συζήτησαν και έλαβαν αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για σήμερα, Πέμπτη.
Στην εισήγηση αναφέρεται ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και εν όψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.
Η απόφαση θα γίνει γνωστή μετά από δύο μήνες.
Πάντως, οι δικηγόροι των συμβασιούχων δηλώνουν ότι ο νομικός αγώνας θα συνεχιστεί και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός στο Χαμόγελο του Παιδιού – Εξαφανίστηκε 13χρονος από χώρο φιλοξενίας στα Πετράλωνα
- Φαρίντ: «Είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός με πίστεψε» (vid)
- Χριστούγεννα: Πότε σταματούν τα μαθήματα και κλείνουν τα σχολεία
- Νέα στοιχεία για το φονικό στα Βορίζια στη διάθεση των Αρχών – Αίτημα για 4 νέους μάρτυρες
- Με αυτογκόλ του Μουκουντί η Σαμσουνσπόρ ανοίγει το σκορ κόντρα στην ΑΕΚ! (vid)
- Γυναίκα έκλεψε ταχύπλοο στη Βενετία και γκρέμισε μαρμάρινη κουπαστή 850 ετών σε γέφυρα
