Ο Γερμανός Άξελ Βέμπερ στρέφει το βλέμμα στην προεδρία της ΕΚΤ
Δύο υποψηφιότητες έχουν ήδη ξεπροβάλει στο δρόμο για τη διαδοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου του 2011. Πρόκειται για τον Γερμανό Άξελ Βέμπερ, πρόεδρο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, καθώς και τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας του.
Δύο υποψηφιότητες έχουν ήδη ξεπροβάλει στο δρόμο για τη διαδοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου του 2011.
Πρόκειται για τον Γερμανό Άξελ Βέμπερ, πρόεδρο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, και τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας του, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε την Κυριακή ότι την προώθηση της υποψηφιότητας του Άξελ Βέμπερ θα ξεκινήσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, εκπρόσωπος της οποίας δεν διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ήταν τιμή για τον ίδιο αν επιλεγόταν ο Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της ΕΚΤ.
Ο Άξελ Βέμπερ συγκαταλέγεται, σύμφωνα με το Bloomberg, στα «γεράκια» της νομισματικής πολιτικής, λόγω της έμφασης που δίνει στην αντιμετώπιση των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών.
Ο Βέμπερ έχει επικρίνει την αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος σημείωσε πρόσφατα ότι η σχετική απόφαση ελήφθη από την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνεργάτης του Έλληνα kickboxer για την άγρια επίθεση στη Σερβία: «Μπήκαν 100 άτομα στο ρινγκ και μας βαρούσαν ανελέητα»
- ΑΑΔΕ: Προσωρινό λουκέτο σε δεκάδες ψηφιακές υπηρεσίες – Ποιες εφαρμογές βγαίνουν εκτός λειτουργίας
- Μεντβέντεφ: Ο Ζελένσκι θα πρέπει να κρύβεται για το υπόλοιπο της ζωής του μετά την επίθεση στον Πούτιν
- «Ο Λούκα Μόντριτς είναι η καλύτερη μεταγραφή φέτος»
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Σπάει όλα τα ρεκόρ 5 μήνες προτού βγει στις σκοτεινές αίθουσες
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της

